Chinese ondernemers tonen interesse in Suriname
13 Sep, 22:54
foto
President Chan Santokhi in gesprek met Chinese investeerders die zaken willen doen met Suriname. Er zullen dit jaar nog concrete voorstellen worden gedaan.


Ondernemers, onder wie vertegenwoordigers van de Shanghai Civil Engineering Group Co. Ltd, hebben president Chan Santokhi te kennen gegeven dat zij interesse hebben om te investeren in Suriname. Hun focus ligt op de sectoren mijnbouw, infrastructuur en huisvesting. Het staatshoofd had gisteren een onderhoud met een delegatie van de Chinese ondernemers.

President Santokhi toonde zich verheugd over de interesse van de investeerders. Hij benadrukte dat Suriname succesvolle maatregelen heeft getroffen om de economie te stabiliseren, resulterend in een bereikte macro-economische stabiliteit. Hij voegde echter eraan toe: “Om groei te bevorderen, hebben we investeringen nodig die werkgelegenheid creëren”, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

De president wees op de beperkingen die het IMF-programma met zich meebrengt, waardoor de regering geen leningen kan aangaan en geen staatsgaranties kan bieden voor mogelijke leningen. Hierdoor wordt een andere benadering noodzakelijk om investeerders aan te trekken, namelijk via Public Private Partnerships. Het staatshoofd gaf verder aan dat als de bedrijven met kapitaal inkomen, de regering bereid is om te faciliteren. Hij noemde ook enkele sectoren waarin de bedrijven kunnen investeren, zoals olie en gas, bruggenbouw evenals de bauxietsector.

Sammy Chan, Deputy General Manager van de International Business Division bij Shanghai Civil Engineering Group, benadrukte dat het bedrijf kansen ziet voor investeringen in Suriname en gelooft dat de opkomende olie- en gassector aanvullende samenwerkingsmogelijkheden zal bieden. “De potentie voor groei en welvaart is enorm, en we zijn momenteel bezig met het plannen van vergaderingen om onze koers verder uit te stippelen”, aldus Chan. De delegatie zal in China gesprekken voeren met investeringspartners. Het doel is om tegen het einde van dit jaar samenwerkingsvoorstellen aan de regering te presenteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May