President in Coronie: Jeugd en onderwijs centraal
11 Sep, 00:00
foto
De Coroniaanse gemeenschap heeft tijdens het bezoek van president Chan Santokhi 40 desktopcomputers, 6 laptops, stoelen en tafels ontvangen. Ook is de ruimte gekoeld. (Foto's: Kabinet van de President)


Het afgelopen weekend stond het district Coronie in de schijnwerpers. President Chan Santokhi heeft een bezoek gebracht aan het Kokosdistrict waarbij diverse zaken zijn aangepakt. Districtscommissaris Maikel Winter had diverse zaken op zijn verlanglijstje die zijn gerealiseerd. De president benadrukte dat de ontwikkeling van de jeugd en het onderwijs prioriteit zijn. Met ondersteuning van Capricorn Energy, een dochteronderneming van Total, VCB, Telesur en Stichting Haathi Club, zijn 40 desktopcomputers , 6 laptops, een 36.000 BTU airconditioner, 100 comfortabele stoelen, 3 bureautafels en 2 vergadertafels, geschonken aan de gemeenschap van Coronie

Het Hub-gebouw Coronie is gerenoveerd en heropend. "Dit is een plek die de jeugd hier helpt zich te ontwikkelen. Ik hoop dat de kinderen hiermee de kans krijgen om meer te leren en betere prestaties neer te zetten op school", merkte het staatshoofd op. Santokhi bracht een bezoek aan het kindertehuis om te zien hoe de situatie van de werkers en de kinderen verbeterd kan worden. Hij heeft gezorgd voor voeding voor een maand, maar zal verder kijken hoe de noden op lange termijn te verlichten.


Aanvankelijk zou de president twee dagen doorbrengen in Coronie, maar hij moest eerder vertrekken vanwege dringende verplichtingen. Hij heeft symbolisch de verlichting van het stadion zaterdag in werking gesteld, waar zondagavond een 'presidentscup' is gehouden. De verlichting van het stadion is voor een half miljoen bekostigd door het sportfonds van het Kabinet van de president. Hierdoor kon de wedstrijd in de avonduren worden afgewerkt. Coronie heeft de wedstrijd gewonnen van Nickerie, na het nemen van strafschoppen. Er komt een returnwedstrijd in Nickerie.

Adviseur van de president, Stanley Dijksteel, overhandigt de beker aan winnaar Coronie.

Stanley Dijksteel, adviseur van de president, zegt in gesprek met Starnieuws dat zaterdagavond een constructief gesprek is gevoerd met landbouwers van het district onder leiding van de directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Het besluit is genomen om een landbouwcoöperatie op te richten. Verder komt er ook een coöperatie voor de visserijsector. Door deze bundeling kan er veel meer gedaan worden met nationale en internationale fondsen voor de boeren.

Net als te Reeberg en Peprepin in het district Wanica, zullen twee verkavelingsprojecten waar gronden in 2014 en 2016 zijn uitgegeven, bouwrijp worden gemaakt. De mensen kunnen hun perceel niet bereiken, omdat er geen infrastructuur is. Districtscommissaris Winter zal coördineren dat het terrein met machines van Openbare Werken bouwrijp wordt gemaakt. Ook zullen de mensen in contact worden gebracht met het Landelijke Woningbouwprogramma om ook in aanmerking te kunnen komen voor de 7% hypotheek.

Zondag zou de president een kerkdienst bijwonen. Hoewel het staatshoofd er niet was, is hij vertegenwoordigd geworden bij de dienst. Het team heeft zich ook georiënteerd bij het lokale lijkenhuis, waar de toezegging is gedaan dat de stroomtoevoer zal worden verbeterd van 110 volt naar 220. Er is SRD 25.000 geschonken aan de leiding voor het onderhoud van het lijkenhuis. Ook het bejaardentehuis is aangedaan, waar diverse spullen zijn geschonken. De Assembleeleden Hariët Ramdien en Grachelle Sluisdom maakten deel uit van de presidentiële delegatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May