Ramdin: Veiligheidsbonden doen voorstellen 2 toelagen
10 Sep, 00:00
foto
Minister Albert Ramdin, voorzitter cluster Vakbonden.


De veiligheidsbonden en de cluster van ministers hebben zaterdag een constructief gesprek met elkaar gehad. De bonden bij de brandweer, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Beveiliging- en Bijstandsdienst mogen elk voorstellen doen over twee toelagen die uitbetaald moeten worden. Er liggen volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking diverse concrete voorstellen op tafel, waarover akkoord kan worden bereikt. Ramdin is voorzitter van de cluster Vakbonden.

Ramdin merkt op dat er goed naar elkaar is geluisterd. Bij de bespreking was ook aanwezig de voorzitter van het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (OO), Maurits Hassankhan. Verder waren de ministers Stanley Raghoebarsing (Financiën & Planning), Bronto Somohardjo (Binnenlandse Zaken) en Kenneth Amoksi (Justitie & Politie) aanwezig.

Maandag wordt verder gesproken door de individuele bonden met het OO, dat mandaat heeft om verdere afspraken te maken. De voorstellen zullen worden ingediend bij het ministerie van Financiën & Planning dat deze verder zal uitrekenen. Ramdin merkt op dat zaken rond kunnen komen maandag, waarna aan president Chan Santokhi kan worden gerapporteerd over het resultaat.

Ook is afgesproken dat SRD 17.5 miljoen wordt vrijgemaakt aan het einde van de maand voor voorzieningen en aankopen die eerder waren gepland. Er zal zoveel mogelijk tegemoet worden gekomen, daar waar mogelijk is. Wat de structurele verruiming betreft van het besteedbaar inkomen zal donderdag met Ravaksur en diverse vakbonden om de tafel worden gezeten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May