Rajeev Goerdin gekozen tot voorzitter Jeugdraad
09 Sep, 20:26
foto
Van l-r: Rajeev Goerdin voorzitter JRS, minister Steven Mac Andrew, Gracelynn Amautan ondervoorzitter JRS en Xemilya Asanredjo, plaatsvervangend ondervoorzitter. (Foto: AWJ)


Rajeev Goerdin is vrijdag gekozen tot voorzitter van de Jeugdraad Suriname (JRS), Gracelynn Amautan is ondervoorzitter en Xemilya Asanredjo is plaatsvervangend ondervoorzitter. De verkiezing heeft plaatsgevonden in de grote vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, onder leiding van de verkiezingscommissie, bestaande uit leden van de Jeugdraad Suriname.

Minister Steven Mac Andrew Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de Jeugdraadsleden vóór de stemming moed ingesproken. Hij heeft benadrukt dat de overgang van het Nationaal Jeugdparlement naar JRS een weloverwogen beslissing is geweest, zodat de gekozen jeugdvertegenwoordigers meer dan voorheen in contact treden met jongeren over het gehele land. Hij is van mening dat de Jeugdraad  zich moet kunnen focussen op issues rakende de jeugd en haar mening daarover moet kunnen uiten. Een effectieve aanpak van deze issues en uitdagingen kan zeker wanneer jongeren worden gehoord en hun mening kunnen uitspreken. 

Mac Andrew accentueerde het belang van samenwerking binnen de raad om invulling te kunnen geven aan inspraak en betrokkenheid van de jongeren bij het verduurzamen van het nationaal jeugdbeleid. Er zijn diverse issues die enorm aandacht en aanpak behoeven. De minister noemde daarbij mental health, jeugdcriminaliteit, hoge drop-out percentages en tienermoeders en slechte sociale economische omstandigheden waar jongeren onder gebukt gaan. Allemaal zaken die de Jeugdraad Suriname landelijk zal moeten aanpakken in samenspraak met de overheid. Hij heeft de raadsleden op het hart gedrukt om mee te werken aan de volledige overgang naar de JRS en zich niet te beroepen op zaken zoals die plaatsvonden ten tijde van het Nationaal Jeugdparlement dat niet meer bestaat. 

Het is volgens de minister de tijd voor effectieve uitvoering van het jeugdbeleid met een sterke focus op jongeren en ontwikkeling. Hij heeft hen bemoedigd om in eenheid op te trekken om invulling te kunnen geven aan inspraak en betrokkenheid van de doelgroep bij het verduurzamen van het nationaal jeugdbeleid, meldt de Communicatie Unit van AWJ.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May