Oproep eigenaren terrein om niet te verkopen
09 Sep, 00:57
foto
De ontbossingswerkzaamheden zijn begin deze maand gestart te Peprepin. De wegen worden aangelegd, zodat mensen kunnen bouwen.


De mensen die een stuk terrein hebben gekregen te Reeberg, Peprepin en Merveille, worden dringend opgeroepen om dit niet te verkopen, maar te bouwen. President Chan Santokhi had bij de ontbossing van het terrein reeds een beroep op de mensen gedaan om het perceel niet 'te koop' aan te bieden. Het Landelijk Woningbouw Programma heeft de mensen opgeroepen om de grond te koesteren. Hen wordt ook de weg gewezen hoe ze in aanmerking kunnen komen voor een lening tegen een rente van 7%.

Ondanks de oproepen blijkt dat mensen geneigd zijn het perceel te verkopen om snel aan geld te komen. "Deze grond biedt een unieke kans om een thuis te bouwen voor uzelf en uw dierbaren, een plek waar u kunt groeien, bloeien en leven. Wij roepen u dringend op om deze kostbare erfenis te benutten door te bouwen en te wonen op uw land en niet te verkopen aan speculanten", stelt het team Landelijk Woningbouw Programma.

"Het kan verleidelijk zijn om uw land te verkopen voor een snelle winst, maar vaak brengt dit financiële onzekerheid op lange termijn met zich mee. Een stuk grond kan in waarde stijgen na verloop van tijd, waardoor het een waardevolle aanwinst wordt voor u en uw familie", wordt benadrukt.

Om voor de 7% hypotheeklening in aanmerking te komen, kunnen mensen die een toewijzingsbeschikking hebben aankloppen bij Stichting Volkshuisvesting. Een werkgeversverklaring, loonslip en bankafschriften van de afgelopen drie maanden en een uittreksel van Centraal Bureau voor Burgerzaken moeten worden overgelegd. Na screening kan naar de bank worden gestapt voor een lening.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May