Zijn we het wel of niet...
07 Sep, 22:41
foto


Vandaag 7 september is uitgeroepen tot de dag van de geletterdheid door de Unesco. Wat de doelen zijn of de beweegredenen tot het uitroepen van 7 september tot dag van de geletterdheid dat laat ik voor nu in het midden. We zouden als natie wel ,moeten stilstaan en deze dag wat extra aandacht geven om op die manier extra de nadruk te leggen op de ongeletterdheid van een groot deel van onze politici. De ongeletterdheid van een groot deel van onze politici is echter een weerspiegeling van de geletterdheid van ons volk. En dat is iets waar we ons als Surinamers wel zorgen om  moeten maken. Een volk dat grotendeels ongeletterd is kan geen ontwikkeling dragen en brengen, met het gevolg dat het makkelijk te manipuleren is door dat handje vol politici, die wel geletterd zijn of denken te zijn.

Wat moeten we verstaan onder geletterd zijn: geletterd zijn betekent anno 2023 niet meer je naam kunnen schrijven en een beetje kunnen rekenen en lezen. Anno 2023 is geletterd zijn het hebben van de vaardigheid om informatie te verwerven, te verwerken en gericht te gebruiken. Het is van cruciaal belang om zelfstandig te kunnen functioneren en participeren in de samenleving. Geletterdheid is nodig om zich persoonlijk te ontwikkelen en constant bij te leren.

Laat het laatste nou net het probleem zijn in Suriname,: WE LEREN NIET, ...Elke partij ontstaan rond de jaren 70 en 80 hebben we al een keer in het machtscentrum gehad en hun track record ligt daar, geen van hen heeft een duidelijke ontwikkelingsvisie getoond met als gevolg dat na 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid, we nog steeds aanmodderen en geen groei hebben bewerkstelligd. En het volk dat door deze beunhazen bewust ongeletterd wordt gehouden, wordt  met brood en spelen zoet gehouden tot de volgende verkiezing, wanneer deze gasten weer komen met holle fratsen en beloften die ze niet waar maken en kunnen waarmaken, omdat ze zelf ook ongeletterd zijn.

De HVB roept vandaag alle Surinamers op om zich zelf te scholen en niet langer het slachtoffer te zijn van opgelegde ongeletterdheid van deze regering, die absoluut geen duidelijk ontwikkelingskansen bied en het onderwijssysteem compleet heeft stuk geslagen. Schaart u zich allen massaal achter de O+O = O gedachten van de HVB  welk staat voor ONDERWIJS + ONDERNEMERSCHAP = ONTWIKKELING  en laten we zo met zijn allen de ongeletterden uit ons parlement en uit onze regering houden, dit ter ontwikkeling van ons aller geliefd Suriname.

Een geletterd volk is een sterk volk!

Ryan Pollack HVB'er
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May