Lid Militaire Politie in vrijheid gesteld
08 Sep, 03:11
foto


Arcenico O. (32), lid van de Militaire Politie, is donderdag door het Hof van Justitie in vrijheid gesteld. De man bevond zich op 27 augustus voor vertier op het ontspanningsoord bekend als 'Ayo', alwaar er een activiteit werd gehouden. Op gegeven moment ontstond er een vechtpartij tussen kennelijk rivaliserende groepen. Om de orde en rust terug te brengen, loste de verdachte een waarschuwingsschot in de lucht. Na enige tijd bleek dat een jongeman uit het publiek een schotverwonding had opgelopen. 

De MP-er werd aangehouden en op 1 september in verzekering gesteld op verdenking van poging doodslag en zware mishandeling. Zijn inverzekeringstelling werd daarna rechtmatig bevonden door de rechter-commissaris. De advocaat van de verdachte, Maureen Nibte, kon zich er niet in terugvinden. Zij ging hiertegen in beroep bij het hof middels het indienen van een verzoekschrift, bekend als 54c. 

De advocaat gaf aan dat zeker vier getuigen, die ter plekke waren, hebben verklaard dat de verdachte slechts een schot in de lucht heeft gelost. Eén getuige verklaarde zelfs dat hij heeft gezien dat er vanuit de vechtende menigte een schot is gelost. Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen het verzoek van de advocaat en gaf onder meer aan dat er nog onderzoeksbelang is. Het Hof ging mee met het verweer van de raadsvrouw en gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May