Twee Nederlandse verdachten in liquidatiezaak On the Run
07 Sep, 15:01
foto


De twee Nederlanders G.B. en M.B. zijn na intensief speurwerk van de Nederlandse politie uit Amsterdam als verdachten in beeld gebracht in de zaak waarbij op 5 mei 2019 D.G. (Nederlander) en C.P. (Surinaamse) bij Esso On the Run aan de Wilhelminastraat om het leven zijn gebracht. Via een rechtshulpverzoek is de Nederlandse politie samen met de afdeling Cold Case Unit in Suriname gestart met een vervolgonderzoek in deze zaak. Inmiddels zijn er tientallen personen en getuigen verhoord in Suriname. 

Het is niet uitgesloten dat ook in Suriname er aanhoudingen zullen worden verricht. Het verdere onderzoek wordt zowel in Nederland als in Suriname voortgezet onder supervisie van het Openbaar Ministerie van beiden landen, meldt de politie Public Relations.  

D.G. en C.P. bevonden zich die nacht in gezelschap van anderen en stonden bij een donkerkleurig pick-up van het merk Ford toen er vanuit een personenauto van het merk Nissan Fuga met vermoedelijk een automatisch vuurwapen op hen werd geschoten en zij dodelijk werden geraakt. De personenauto waarmee de schutters casu quo de verdachten zich verplaatsten, werd kort na het dodelijk schietincident brandend op de openbare weg aan de Frans Vermeerstraat te Paramaribo Noord door de politie aangetroffen. De politie vermoedde direct dat het ging om het verdacht voertuig dat gebruikt was bij het schietincident, in ieder geval de liquidatie op D.G. De vluchtauto lieten de verdachten daar achter na deze in brand te hebben gestoken. Ook had informatie de politie bereikt dat achter de liquidatie vermoedelijk een in Nederland bekende en georganiseerde drugs criminele organisatie zat.

De verdachten G.B. en M.B. worden ook verantwoordelijk gesteld voor de moord op de advocaat W. in Nederland, die gepleegd is in de maand september 2019. Beide verdachten zijn hiervoor door de Nederlandse justitie veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaren.

De politie van de afdeling Cold Case Unit doet een beroep op de gemeenschap om alle informatie waar zij over beschikt in deze zaak door te spelen aan eerder vermelde afdeling die te bereiken is op het telefoonnummer 402134 of via het Command Center op het nummer 115.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May