Olivieira: Deelname AVD is weerspiegeling situatie land
07 Sep, 02:56
foto
De ABOP doet ook mee met de 59e AVD die woensdag is begonnen. Het aantal deelnemers is in vergelijking met 2019 gehalveerd. (Foto's: René Gompers)


Na drie jaar wordt de Avond Vierdaagse (AVD) weer gelopen. Door de covid pandemie heeft deze activiteit stilgelegen. Aan de 59e AVD doen 2.500 plus lopers mee. Drie jaar geleden namen 5.200 wandelaars deel aan dit evenement. De voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira, merkte op dat dit de weerspiegeling is van de huidige situatie in het land.

Het thema dit jaar is We lopen allemaal weer mee! De loop wordt gehouden in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid. De slogan is: Ken je Cijfers - Meten is Weten! Door klimatologische omstandigheden wordt niet meer gelopen in april (tijdens de Paasvakantie) maar in de grote vakantie. De aanvangstijd is 17.00 want dan is de ergste hitte voorbij. Dezer dagen worden temperaturen van 36 graden Celsius gemeten. Het gevoelstemperatuur is veel hoger.
 
BVSS had met de heropstart van de AVD ook te maken met heropstart pijnen, merkte Olivieira op. Ondanks dat is de moed opgebracht om de grootste loop van Suriname toch te houden. Hij zei blij en trots te zijn op de deelnemers die de samenleving op iets leuks vergasten. Hij wenste de deelnemers een prettige, gezellige maar bovenal een sportieve 59e AVD toe. Ze vroeg de deelnemers om goed met elkaar om te gaan.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport maakte de BVSS en de deelnemers een compliment dat ondanks de uitdagende economische situatie, de AVD wordt gehouden. Zij voerde aan dat beweging belangrijk is voor de gezondheid. Het is een kwestie van doorzetting om alle vier dagen mee te doen aan de AVD, merkte de bewindsvrouw op. Zij wenste de deelnemers succes en uithoudingsvermogen toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May