Beleidsmaatregel president om landeigenaren te beschermen
05 Sep, 09:11
foto


Voor een periode van één jaar hebben alleen voormalige grondeigenaren het recht om verlopen grondtitels te vernieuwen. Deze nieuwe beleidsinstructie is aangekondigd door president Chan Santokhi voor geëxpireerde grondtitels. Dit is een van de maatregelen om grondroof tegen te gaan.

Deze maatregel beschermt de rechten van landeigenaren en biedt zekerheid aan de samenleving. Deze beleidsinstructie is op 1 september van kracht geworden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Als een voormalige grondeigenaar heeft aangegeven het land over te dragen aan erfgenamen of als deze persoon is overleden, hebben alleen de erfgenamen het recht om de grondtitel te vernieuwen. Deze maatregel komt als een reactie op de situatie waarin veel Surinamers zich bevonden, waarbij ze mogelijk niet altijd op de hoogte waren van de vervaldatum van hun grondtitels. 

De president erkent de investeringen die velen hebben gedaan op hun perceel en wil hen de kans bieden om hun grondrechten te vernieuwen. Deze beleidsinstructie is bedoeld om ervoor te zorgen dat grondtitels niet aan derden worden uitgegeven, behalve in gevallen die in de instructie zijn vastgelegd en notarieel zijn geregistreerd.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May