Nog geen overeenstemming RGD-artsen en stichtingsbestuur
23 Oct 2011, 12:30
foto


Het stichtingsbestuur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de artsen hebben nog geen oplossing bereikt over de uitbetaling van een achterstallige looncorrectie. Een gesprek tussen partijen afgelopen vrijdagavond heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Vanmiddag wordt verder gesproken. De artsen voeren een actiemodel uit, waarbij alleen in spoedgevallen on-en minvermogende patiënten worden behandeld. Er is tot tien uur gewerkt afgelopen week.

“We hadden gehoopt dat we vrijdagavond al een akkoord of gezamenlijke afspraak hadden kunnen tekenen, maar het is er niet van gekomen”, zegt Nafiza Slamat voorzitter van het bestuur van de vereniging van RGD-artsen aan Starnieuws.

Rekenen op oplossing
Het gesprek is geweest tussen het bestuur van de RGD-artsen en een deel van het stichtingsbestuur waar RGD-directeur Maaltie Ashim Sardjoe er niet bij was. Afgesproken is dat partijen een concept slotverklaring opstellen en zondagmiddag verder praten. De ruim zestig RGD-artsen hopen dat het stichtingsbestuur met een duidelijk verhaal komt.

Slamat zegt dat de RGD-artsen alle redenen van het stichtingsbestuur, waarom er geen uitvoering is gegeven aan een gesloten akkoord, in twijfel trekken. In mei vorig jaar hebben partijen een akkoord getekend voor een looncorrectie op het RGD-salaris van de artsen. De uitbetaling had al in juli moeten plaatsvinden. Dat is echter niet gebeurd. Het gaat om looncorrectie voor het behandelen van on- en minvermogende patiënten. Vicepresident Robert Ameerali heeft bemiddeld, maar toch is er geen uitvoering gegeven aan de afspraken.

Voordat de bespreking zondag plaatsvindt, houden de artsen een algemene ledenvergadering om zich op het gesprek voor te bereiden. Het actiemodel van de artsen blijft overeind staan. Van de on- en minvermogende patiënten worden alleen de spoedgevallen geholpen. De patiënten van Staatsziekenfonds worden normaal behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May