Panama: Voetballer nationale team gedood door gewapende mannen
04 Sep, 10:40
foto
Gilberto Hernández speelde in maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië. (Getty Images)


Een speler van het Panamese voetbalelftal is doodgeschoten in de stad Colón. Schutters openden het vuur op een groep mensen, onder wie de 26-jarige Gilberto Hernández, die zich had verzameld in een gebouw in de stad. Hernández stierf en zeven anderen raakten gewond bij de aanval.

Het is nog niet duidelijk of de voetballer, die ook voor Club Atlético Independiente speelde, het doelwit was van de schietpartij of wat het motief was.

Het aantal moorden in Colón is de afgelopen maanden toegenomen, terwijl twee rivaliserende bendes strijden om controle over lucratieve drugssmokkelroutes. Tot nu toe zijn dit jaar meer dan 50 mensen gedood in Colón, een stad met 40.000 inwoners.

De havenstad, aan de noordelijke ingang van het Panamakanaal, is een doorvoerpunt voor cocaïne die vanuit Zuid-Amerika via Panama naar Europa wordt gesmokkeld.

De schietpartij vond zondagmiddag lokale tijd plaats.

Twee gewapende mannen dwongen een taxichauffeur hen naar een gebouw in de wijk Barrio Norte van de stad te brengen en openden het vuur op de groep die zich daar verzamelde.

De schutters zijn na de aanval gevlucht.

Gilberto Hernández maakte in maart van dit jaar zijn debuut voor de Panamese nationale ploeg in een wedstrijd tegen Guatemala.

De vader van de speler drong er bij de jeugd van Colón op aan "het geweld te stoppen", en riep de autoriteiten op "projecten te lanceren om de jeugd van dit geweld te redden". Hij vroeg de moordenaars ook om zichzelf aan te geven: "Veroorzaak niet nog meer schade."

De Panamese voetbalfederatie en de club van Gilberto Hernández betuigden hun medeleven aan zijn familie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May