VES: Uitgifte domeingrond 4 maanden aanhouden
03 Sep, 20:04
foto


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in een open brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee voorstellen gedaan over de gronduitgifte. "Aangezien de schandalen zich regelmatig blijven herhalen benaderen wij u en de overige leden van ons hoogste college van Staat, in het kader van een meer fundamentele aanpak voor een rechtvaardigere, corruptievrije en duurzame uitgifte van domeingronden", schrijft VES-voorzitter Steven Debipersad.

Aan De Nationale Assemblee wordt gevraagd:
1. De regering te vragen om de bestaande wetgeving m.n. het Decreet Gronduitgiftebeleid grondig te (doen) evalueren door een brede selectie van ter zake deskundigen, en duidelijk omschreven, heldere, concrete en niet voor tweeërlei uitleg vatbare voorstellen voor verbetering in de bestaande wet te presenteren.

2. Deze voorstellen in het college te bespreken en waar mogelijk de bestaande wet te wijzigen.

3. Gedurende deze gehele periode van maximaal 4 maanden de uitgifte van alle domeingronden aan te houden.

Eerder heeft de VES president Chan Santokhi gevraagd om de bestaande wetgeving m.n. het Decreet Gronduitgiftebeleid grondig te (doen) evalueren en voorstellen voor verbetering aan De Nationale Assemblee aan te bieden en tegelijkertijd, gedurende een periode van maximaal 4 maanden, de uitgifte van alle domeingronden aan te houden. Er is geen reactie ontvangen van de president en er is ook geen actie ondernomen.

U kunt de open brief hier downloaden.
pdf-icon.gif VES_open_brief_aan_dna.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May