Nurmohamed: Woningbouwprojecten geen verkiezingsstunt
03 Sep, 13:47
foto
Het landelijke woningbouwprogramma is in een stroomversnelling gekomen. Het tweede bouwproject is gestart te Peprepin, in het district Wanica. Het eerste was te Reeberg. (Foto: René Gompers)


Het tweede project van het landelijke woningbouwprogramma is te Peprepin vrijdag gestart. Hier en ook aan de Merveilleweg, zal het gebied worden ontbost, wegen, afwatering, stroom en water worden aangelegd én de kavels worden bouwrijp gemaakt. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken benadrukt dat het niet om een verkiezingsstunt gaat maar dit het resultaat is van goed bestuur. President Chan Santokhi merkt op dat het "zeer pijnlijk" gaat zijn als na zoveel moeite van de overheid om de mensen tegemoet te komen, hij daar bordjes met "te koop" gaat tegenkomen.

Het eerste project is op 25 augustus te Reeberg, ook in Wanica, gestart. Daar worden 600 kavels toegankelijk en bouwrijp gemaakt. In het tweede project meer dan 700. Te Peprepin zijn de percelen sinds 2009 toegewezen maar waren niet toegankelijk. De hoop was al opgegeven laat een perceeleigenaar weten. Ze is ontzettend blij dat er eindelijk weer hoop is.

Minister Nurmohamed geeft aan dat er heel hard gewerkt is om het programma mogelijk te maken. President Santokhi heeft hoge eisen gesteld, de voorbereiding moest ijzersterk zijn, geeft hij aan. Er zijn ruim 60 van zulke projecten die door de jaren heen, regering op regering, zijn blijven zitten. De regering gaat tot 2025 elk jaar een paar van de vergeten en verwaarloosde gebieden tot ontwikkeling brengen.

De bewindsman reageert op de kritiek op social media waar gesteld wordt dat het allemaal om een verkiezingsstunt gaat. Nurmomahed: "Een verkiezingsstunt doe je 2 maanden voor de verkiezingen zoals de vorige regering. Verkiezingsstunt doe je niet transparant. De registratie van gronden is bij deze regering gelijk gestart in 2021, 70.000 mensen, transparant, iedereen kan meedoen. De launch van deze projecten; transparant. Selectie van aannemers; transparant. Dat is goed bestuur. Dat zetten we nu in. Niemand kan zeggen dat ze niet op de hoogte zijn."

"Maar in 2019 zijn er zoveel beschikkingen uitgedeeld," vervolgt Nurmohamed. "Maar wie wist het? Kon je dat bij het ministerie halen? Nee. Je moest naar de Berm gaan, daar werd verdeeld. Dat is verkiezingscampagne, dat is verkiezingsstunt. Dat is populisme. Dat keuren we af. Deze regering heeft bewezen; goed bestuur en transparantie." Hij benadrukt dat iedereen geholpen zal worden: "We zijn niet geïnteresseerd in wie heeft gehad, welke politieke partij. Dat interesseert me niet."

President Santokhi: "Dit is wat wij als regering doen. Faciliteren, ondersteunen, maar jij moet bouwen. En bouw het. Maar het zal heel pijnlijk zijn als ik na 6 maanden hier kom en ik de ontwikkeling van het project zie en daar 'te koop, en te koop, en te koop' ga zien. Gaat heel pijnlijk zijn. Dat zijn mensen die geen grond nodig hebben, dat zijn mensen die geld nodig hebben. Laat het niet gebeuren."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May