Heel september activiteiten voor bevorderen toerisme
03 Sep, 06:44
foto
De 'Tourism Month Suriname 2023' is vrijdag gelanceerd. Er worden een maand lang diverse activiteiten gehouden om meer aandacht te vestigen op toerisme. (Foto: CDS)


Deze hele maand zullen activiteiten worden gehouden die te maken hebben met het bevorderen van het toerisme. Er zullen tot de 27e van de maand, Wereld Toerismedag, evenementen zijn. De kick-off van de Tourism Month werd vrijdag gegeven door het directoraat Toerisme van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in het Lalla Rookh-gebouw. Hierbij waren ook aanwezig minister Albert Jubithana, Toerisme-directeur Rabin Boeddha en districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab.

Er vond ook paneldiscussie plaats waardoor het publiek meer geïnformeerd werd over hetgeen Suriname allemaal te bieden heeft op het gebied van toerisme en de mogelijkheden in deze sector, meldt de Communicatiedienst Suriname. Daarnaast mochten de aanwezigen ook debatteren over de onderwerpen betreffende het jaarthema, te weten: Tourism & Green Investment. Het panel bestond onder anderen uit Dinesh Ramlal (bestuurslid Stichting Toerisme Suriname); Sirano Zaalman (CEO van Access Suriname Travel) en mode-ontwerpster Zoë Heyns.

"Dit is een stap tot bundeling van de toerismesector. We zijn bij elkaar gekomen en gaan nu kijken wat wij kunnen doen om Suriname beter te promoten, meer te gaan verdienen in de toerismesector en hoe wij beter kunnen samenwerken”, stelde Ruben Forster, coördinator Toerisme Nickerie. Hij stelde dat er ook gestreefd wordt naar het creëren van bewustwording voor toerisme. Er moet vooral kennis zijn over wat Suriname allemaal te bieden heeft in bijvoorbeeld ook de districten Nickerie en Saramacca.

"Wat wij nu willen is dat alle districten het toerisme gaan bepalen en dat de samenleving daarmee kennis maakt. Wij zijn alvast begonnen om de activiteiten van de verschillende districten te plaatsen op de website. Daar kun je per district de activiteiten bekijken”, merkte Forster op. Jo-ann Misiekaba, onderdirecteur van het Directoraat Toerisme kondigde groot Surinaams festival aan, waaraan diverse culturen, districten en het bedrijfsleven een bijdrage zullen leveren. Onderdeel van dit evenement zal zijn een Kids Area waar kinderen om een creatieve manier kennis zullen mogen maken met toerisme.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May