We nemen over!
04 Sep, 08:42
foto


Terwijl het uur van de waarheid langzamerhand dichterbij komt, maken partijen/personen zich klaar om het roer over te nemen. Van de veelbelovende belofte van herstel is nagenoeg geen spoor te bekennen, integendeel is de misère verdubbeld, de verlichting zoek en de geruststellende 'droom' voor velen niks anders dan een ware nachtmerrie! Hoe het ook zij, wij zullen straks onze burgerplicht moeten vervullen en ons daarbij afvragen wie wij verantwoordelijk kunnen stellen in vertrouwen dat het goed komt.

Op het huidig kruispunt maar zeer zeker ook gelet op de toekomst, is het wezenlijk ons te vragen wat Suriname precies nodig heeft om uit de malaise te geraken. De twee uitersten zijn te gaan voor het oud vertrouwde of ter verandering het wagen het bestuur van het land te zetten in handen van jonge politiek onervaren nieuwkomers. Het is belangrijk dat wij beseffen dat wij ons geen gok die ons verder van huis zal brengen kunnen veroorloven, de put is namelijk al diep genoeg! 

De huidige situatie vereist capabele, integere en ter zake deskundige leiders met een deugdelijk plan en visie die helder weergeeft waar wij naartoe koersen. In deze fase moeten wij het hebben van leiders die goed bestuur etaleren, geen ruimte laten voor patronage, corruptie en allerhande zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Als sporter weet ik dat altijd de beste speler aan bod komt ten faveure van de winst/overwinning, alleen in Suriname lijken wij al ruim 48 jaar de wedstrijd op een heel andere manier te spelen zonder bevredigend resultaat!

Naarmate het steeds 'spannender' wordt op het politiek veld, spelers hun handschoenen aandoen om het 'gevecht' aan te gaan, sterft het volk langzaam onder de enorme druk, nemen de frustraties (dagelijks) toe en is het eens zo simplistisch leven, thans ondoenlijk. De roep om ommekeer is immens, maar gelet op de ontwikkelingen, lijkt het einde van de(ze) wedstrijd nog (lang) niet in zicht. Niemand speelt om te verliezen, maar wie als winnaar uit de bus zal komen is van cruciaal belang. Wie zal overnemen moet het kiezersvolk beslissen en als wij de geschiedenis induiken, maar ook de huidige ontwikkelingen gade slaan, dan zouden wij dat enigszins voorzichtig kunnen voorspellen. Wie overneemt zal vooral geen tunnelvisie moeten hebben maar een ontwikkelingsvisie die oude patronen zal ontwortelen, een die continuiteit van bestuur en voortgaan op de ingeslagen weg zal hanteren en niet steeds trachten opnieuw het wiel uit te vinden.

De kiezer moet het verschil uitmaken en eindelijk afrekenen met waardeloze beloften zonder plan(ning) en gekwalificeerde spelers want dat kilt ons land. Laten wij ons inzetten voor een 'schone' wedstrijd waar Suriname als winnaar uit de bus komt. Het wordt tijd dat we overnemen! Wij hebben het lang genoeg aan de amateurs overgelaten, laten wij eindelijk wakker worden en kiezen voor wat ons land verheft.

Hoe wij hier ook samen kwamen!

Nathalie Valpoort

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May