President: Binnen 2 maanden definitieve korpsleiding
02 Sep, 00:01
foto
President Chan Santokhi wil dat de verruwde criminaliteit onmiddellijk wordt aangepakt. Er komen structurele veranderingen in het korps. (Foto: René Gompers)


De korpsleiding en het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zijn door president Chan Santokhi opgedragen om "onmiddellijk die groep criminelen die het land onveilig maken" op te gaan pakken. Binnen twee maanden zal een "definitieve korpsleiding" worden aangewezen en de positie van Juspol gaat worden verstrekt met mensen die de criminaliteit goed gaan aanpakken. Dit heeft de president vrijdag meegedeeld op Peprepin in Wanica, na het startsein  voor het tweede project in het landelijke woningbouwprogramma.

De verruwde criminaliteit baart de samenleving heel veel zorgen. Er is veel kritiek op Juspol-minister Kenneth Amoksi en het politiekorps over de aanpak en het indammen van de 'crime wave' die vele slachtoffers maakt en levens eist. Donderdag is de politie tijdens een persconferentie ingegaan op de stand van zaken. Aangetoond is dat 'skowtu eh wroko" en successen boekt ondanks schaarse middelen en een tekort aan menskracht. Benadrukt is dat "de harde criminaliteit hard aangepakt zal worden!"

Over de aanpak van de criminaliteit zegt Santokhi: "De opdracht is gegeven aan de minister en de korpsleiding: u gaat onmiddellijk een groep van criminelen die het land in feite onveilig maakt, een groep criminelen die ernstige misdaden pleegt… u gaat die groep inrekenen! Dat is de eerste opdracht. U heeft middelen in de districten, bij alle stations. Breng ze bij elkaar en als je niet genoeg hebt, ga je huren. Dat is de opdracht. Gisteren is gepresenteerd dat een deel is opgepakt, het ander deel wordt nu opgepakt. En dat is onmiddellijk!"

"Het tweede is dat het probleem in het korps structureel moet worden aangepakt," vervolgt Santokhi. "Binnen twee maanden heb ik definitief een korpsleiding daar. Een sterk team dat met elkaar kan samenwerken en het beleid kan voeren om veiligheid van de burger te garanderen." De president gaat zich persoonlijk bezighouden met het oplossen van de problemen.

Santokhi: "Op het ministerie van Justitie en Politie gaan we versterking aanbrengen. Om te zorgen dat we daar ook personen positioneren die de aanpak van de criminaliteitsbestrijding vanuit het ministerie, goed gaan coördineren. Want er zijn structurele problemen zowel op het ministerie als bij het korps. Die gaan we aanpakken. Ik heb het naar mij toegetrokken om structureel en duurzaam op te lossen. Daar gaat u merken, de veranderingen die gaan komen de komende dagen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May