Robinhood wint met 1-0 van Cibao
01 Sep, 02:53

Landskampioen Robinhood heeft donderdagavond haar eerste wedstrijd gewonnen van de Concacaf Caribbean Club wedstrijd. Robinhood won in het Franklin Essed stadion met 1-0 van Cibao uit de Dominicaanse Republiek.

De wedstrijd begon met aanvallen van Cibao, maar de verdediging van Robinhood hield het hoofd koel en was steeds op de juiste plaats om de aanvallen te pareren. Na ongeveer 14 minuten nam Robinhood gaandeweg het middenveld over en kreeg toen enkele kansen. Het was een gelijkopgaande strijd waarbij soms onnodig balverlies werd geleden door beide teams. Uiteindelijk gingen de ploegen de rust in met 0-0.

Na de rust is Robinhood agressiever omgegaan met de kansen. Reeds in de 54e minuut was Shaquille Cairo via een mooi opgezette aanval met dieptepass de verdediger te snel af. Hij wist  de bal naast de uitgelopen doelman in het doel te plaatsen. Robinhood bleef domineren maar kon de stand niet verdubbelen en de wedstrijd eindigde 1-0 voor de landskampioen.