Kader afgeleverd voor integraal waterbeheer
31 Aug, 22:49
foto
De afgestudeerden van de opleiding Integraal Waterbeheer poseren met hun certificaat. (Foto: Waterforum Suriname)


De opleiding Integraal Waterbeheer, onderdeel van het project ‘Capacity Building in Integrated Water Resources Management in Suriname’, is woensdag afgesloten met de certificaatuitreiking aan 119 succesvolle participanten. De 49 cursisten die aan alle acht modules van de opleiding hebben deelgenomen, kregen een eervolle vermelding.

De opleiding werd verzorgd van 17 juli t/m 11 augustus 2023 en kon zowel fysiek als online gevolgd worden. Het curriculum bestond uit acht modules: watercyclus, watergebruik, watervervuiling, waterkwaliteit, integraal waterbeheer, waterbestuur, drinkwater en klimaatverandering. De docenten waren deskundigen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en waterspecialisten met veel praktijkervaring, schrijft Waterforum Suriname in een persbericht.

Het project wordt uitgevoerd door Waterforum Suriname, met steun van het Global Climate Change Alliance Plus Initiative (GCCA+), de United Nations Development Programme (UNDP) en de Europese Unie (EU). Max Huisden, voorzitter van Waterforum Suriname, zei dat gezien de grote belangstelling voor het onderwerp water, de organisatie zal nagaan op welke manier deze cursus kan worden ingebouwd in bestaande opleidingen van de AdeK universiteit en het Polytechnisch College.

De directeur Water van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, Gonda Asadang, zei dat Suriname alle deskundigheid en capaciteit op het gebied van water, goed kan gebruiken. Zij gaf aan te hopen de waterexperts ook in de praktijk tegen te zullen komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May