Robinhood komt vol goede moed uit tegen Cibao vanavond
31 Aug, 16:56
foto


In het Franklin Essed Stadion komt landskampioen Robinhood vanavond om 21.00 uur uit tegen Cibao F.C. uit de Dominicaanse Republiek. Trainer Roberto Gôdeken zegt in gesprek met Starnieuws dat de voorbereidingen naar deze wedstrijd heel vlot zijn verlopen. De club heeft na de wedstrijden in St. Kitts zeker 6 trainingen kunnen afwerken en gisteren was de laatste oefening in het Essed stadion. 

"De sfeer zit er goed in en we hebben gekeken welk speelplan gehanteerd zal worden tegen Cibao F.C. We weten om en bij hoe ze spelen en dat het een team is dat toch dat snel is in de omschakelingsmomenten en daarop is getraind. Ook is getraind op onze eigen sterke punten, dus onze eigen kracht". Gôdeken geeft aan dat de spelers ready zijn voor de wedstrijd. 

De teamleden zijn voor 95% fit. "We hebben ook Roché Rosebel die pas uit een blessure komt. Hij zal vanuit de bank starten, maar als het nodig is zullen we wel kijken dat hij enkele minuten krijgt, maar voor de rest is iedereen fit. Ik hoop dat we toch een sterke partij kunnen spelen in het Essed stadion", zegt de oefenmeester.

SV Robinhood zit in een poule van vijf teams, dus elk team speelt vier wedstrijden. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan naar de volgende ronde. Er zijn twee poules. "Ons streven is om tenminste nr 2 maar het liefst 1 te eindigen en dan kijken we verder wat het wordt. Belangrijk is dat Robinhood deze wedstrijd van vanavond moet omzetten in winst. Makkelijk zal het niet zijn maar daar zijn we ons bewust van. We houden er rekening mee dat we spelen tegen profclubs, maar desondanks zullen we ons beste beentje voorzetten. Het is belangrijk dat het Surinaamse publiek achter ons staat en massaal komt naar het Essed stadion om Robinhood te helpen aan deze overwinning", zegt Gôdeken. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May