Jubithana blijft ook in september nog op TCT
31 Aug, 00:00
foto
Minister Albert Jubithana van TCT.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal nóg een maand aanblijven. President Chan Santokhi zegt in gesprek met Starnieuws dat de begroting 2024 en de jaarrede moeten worden voorbereid. De president heeft vicepresident Ronnie Brunswijk uitgelegd dat de minister de ruimte moet krijgen om zijn werk in september nog te doen. De begroting en de jaarrede worden op 29 september gepresenteerd in De Nationale Assemblee.

Jubithana heeft in juli zijn portefeuille aangeboden aan de president. Hij had ontslag gevraagd per 1 augustus. Santokhi had hem gevraagd aan te blijven tot eind van de maand. Brunswijk heeft publiekelijk verklaard dat minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaat naar TCT. Bij de formatie van de regering was afgesproken dat Pertjajah Luhur een jaar deze post zou invullen. Brunswijk heeft meegedeeld niet ontevreden te zijn over de minister.

De president geeft aan dat hij nog geen gesprek heeft gehad met Ramsaran die uitlandig is. "Ik wil van de minister weten of hij het eens is met het voorstel en of hij TCT aankan. Dan pas kan ik als president een goed besluit nemen". Ook is het nog niet duidelijk wie naar voren geschoven zal worden voor Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Al deze zaken zijn van belang.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May