SAO zal project ‘Wroko fu meki moni’ uitvoeren
31 Aug, 08:42
foto
De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (Foto: AW&J))


De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) is door de regering aangewezen om het project ‘Wroko fu meki moni’ uit te voeren. Het project waarvoor een bedrag van SRD 50 miljoen is gereserveerd, zal op korte termijn worden gelanceerd. De SAO zal in dit kader landelijke groepen uit de beroepsbevolking, met de focus jongeren, werklozen, personen met een beperking en dorpsbewoners, een vak leren.

Het doel zal zijn de deelnemers aan de cursussen op te leiden tot zelfredzaamheid, hetzij als werknemer, hetzij als micro-ondernemer. De duur van dit project is vastgesteld op 18 maanden. De trainingen die onder andere verzorgd zullen worden zijn: Autobody repair, Lassen module-1, Automontage, Textiele werkvormen, Gawasa, Verpleegassistent, Webdevelopment, Microshading, Kapperstraining-A, Manicure en Pedicure.

De stichting heeft intussen zowel menskracht als logistieke voorzieningen in gereedheid gebracht om een vlotte uitvoering te geven aan dit project. De SAO neemt een centrale plaats in, in het arbeidsmarktbeleid van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), stelt de Communicatie Unit van het ministerie.
 
In de afgelopen maanden heeft de SAO, samen met het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën, in verschillende districten, honderden cursisten afgeleverd. Thans werkt de stichting aan de verbetering van haar infrastructuur en het moderniseren van de curricula. Dit geschiedt als onderdeel in het kader van het project ‘Labor Market Alignment with New Industries’, een project dat samen met de IDB wordt uitgevoerd en waarmee 10 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid is.   

De SAO ziet zich toegerust om het project succesvol te doen verlopen. Zo zijn de lasinstructeurs van de SAO in de afgelopen periode geüpgraded door het internationaal erkende Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) dat zich toelegt op Handvaardigheidsopleidingen (HVO). Hierdoor kan de SAO lastrainingen verzorgen op basis van de internationale NIL/HVO-standaarden, meldt AW&J.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May