Actie bij AZP per direct beëindigd
30 Aug, 14:29
foto


De actie van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is opgeschort. Het werk is genormaliseerd. Bij de rechter is vandaag een schikking bereikt. De 'brain drain toelage' zal donderdag worden overgemaakt. Het gaat om een bedrag tussen de SRD 2.500 en SRD 6.500.

De leiding van het AZP, ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid zijn naar de rechter gestapt, aangezien de bond vanaf vrijdag in actie was. Het werk werd vroegtijdig verlaten. Cruciale diensten hadden dispensatie gekregen. De directie en het ministerie vinden dat er geen enkele grond is voor de actie.

Tussen de bond en Volksgezondheid is er verschil van mening over de ingangsdatum van de toelage. Volgens het ministerie is de ingangsdatum april, terwijl de bond vasthoudt aan maart. Bij de rechter is afgesproken dat het ministerie zal afstemmen met de regering. Tot dan is de actie opgeschort.

De bond heeft intussen zijn leden verslag gedaan over de schikking. Aangegeven is dat de toelage morgen wordt overgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May