Directie AZP sleept bond naar de rechter
29 Aug, 20:28
foto


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid heeft een kortgeding aanhangig gemaakt tegen de bond, die sinds vrijdag acties voert. De eis is dat het werk onmiddellijk wordt hervat. Het kortgeding dient woensdag.

Er is maandag intensief overleg gevoerd tussen het ministerie van Volksgezondheid, de directies van de ziekenhuizen en de bonden. Hierbij zijn alle vragen en onduidelijkheden over de uitkering van de personele toelagen besproken. Ondanks het feit dat het overleg in een goede sfeer is verlopen en de issues duidelijk zijn besproken, hebben de bonden toch besloten in actie te blijven hetgeen betekent dat de continuïteit van gezondheidszorg verstoord raakt.

De directie van het AZP en Volksgezondheid zijn van mening dat de werkneerlegging onacceptabel en onredelijk is. Er is daarom besloten gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de vakbond bij het AZP.

Het ministerie van Volksgezondheid betreurt het ten zeerste dat de gang naar de rechter gezocht moet worden. Volksgezondheid voelt zich, ondersteund door de directies, daartoe gedwongen daar intensief overleg niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May