Gestrande passagiers eindelijk op weg naar Suriname
28 Aug, 01:34
foto
Passagiers stappen in Aruba in het vliegtuig. Nadat de seatbelts vastgemaakt waren, brandde er een rood lampje waardoor de piloot de vlucht moest afbreken.


Het SLM-toestel met de sinds vrijdag gestrande passagiers uit Curaçao en Aruba is eindelijk onderweg naar Suriname. De vlucht is niet zondag 18.00 uur uitgevoerd, maar maandag rond half 1 in de nacht. Toen het SLM-toestel rond 22.00 uur zou opstijgen, merkte de gezagvoerder dat er een rood lampje brandde. Passagiers waren behoorlijk gebelgd dat de tweede keer het toestel niet de lucht inging. Een deel van de mensen wilde niet meer vliegen, maar boze passagiers konden worden overtuigd dat er niks ernstigs aan de hand was.

Nadat alles nog een keer werd gecontroleerd, terwijl iedereen aan boord moest blijven, is uiteindelijk de terugreis naar Paramaribo begonnen. Intussen waren passagiers met eindbestemming Miami, die zaterdag moesten vertrekken op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Ze hadden te horen gekregen dat de vlucht om 23.00 uur uitgevoerd zou worden. De inchecktijd was gesteld op 20.00 uur.

Passagiers hebben uren gewacht op de Johan Pengel luchthaven voor ze konden inchecken.

Pas nadat het toestel uit Aruba vertrok, kon het inchecken eindelijk beginnen. Passagiers waren uren in onzekerheid of de vlucht voor de tweede keer zou worden gecanceld. Verwacht wordt dat na 3.00 uur aan boord kan worden gestapt. De SLM zegt het ongerief te betreuren. Er is alles aan gedaan om een toestel in te huren, maar gezien het hoogseizoen was dat niet mogelijk. Onderdelen om de kist te repareren, zijn door Fly All Ways overgevlogen naar Aruba. De piloot heeft de mensen verzekerd dat alles in orde is met het vliegtuig en dat eenieder veilig op de bestemming zal aankomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May