Minister Ramadhin: Geen grond voor actie ziekenhuisbonden
27 Aug, 00:00
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directies van ziekenhuizen vinden het totaal niet in de haak dat de bonden van de vijf ziekenhuizen besloten hebben in actie te gaan. De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er geen enkele aanleiding is voor de werkneerlegging. Vrijdag zijn de bonden in een algemene ledenvergadering gegaan en besloten actie te voeren.

Nog vóór maandag zal worden getracht de actie te doen afblazen. Er zijn alle voorbereidingen getroffen om de 'brain drain' en andere toelagen de komende week uit te betalen, zegt de minister. Dit is vrijdag ook meegedeeld aan de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De toelagen zullen met twk per 1 april worden betaald. Ramadhin begrijpt niet van waar de bonden de informatie hebben dat de toelagen deze maand niet zullen worden uitbetaald.

Met de directies en bonden is maandag in de vroege ochtend een afspraak gemaakt voor een bijeenkomst. De actie is volgens de minister "verregaand en een rigoureuze stap". Er is volgens hem geen enkele reden hiertoe. Dit zal ook duidelijk gemaakt worden aan de bonden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May