Bonden gezondheidszorg in actie
25 Aug, 20:33
foto
De ziekenhuisbonden hebben in een brief aan de directies te kennen gegeven dat ze per direct in actie gaan.


De bonden in de gezondheidszorg hebben vandaag besloten in actie te gaan. Ze hebben afzonderlijke ledenvergaderingen gehouden. De zorgmedewerkers zullen vanaf 11 uur de werkplek verlaten. Dit actiemodel zal gehanteerd worden tot en met woensdag 30 augustus. Indien er toch nog geen positieve reactie komt, zullen de acties worden verscherpt per 31 augustus. Rekening houdend met de zieke mens, zijn er dispensaties verleend.

De bonden bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St. Vincentius Ziekenhuis, het Mungra Medisch Centrum, de Regionale Gezondheid Dienst en het Psychiatrisch Centrum Suriname, hebben ledenvergaderingen belegd. Dit was nodig na het uitblijven van een reactie van de minister van Volksgezondheid op de brief van de bonden. 

De bonden hebben de minister gevraagd om uitvoering van de afspraken die betrekking hebben op de uitbetaling van de overbrugging en werving en behoud toelagen. Zoals afgesproken zou de uitbetaling van deze toelagen per 1 maart 2023 moeten plaatsvinden, echter is voor sommige ziekenhuizen de ingangsdatum bepaald op 1 april, terwijl andere deze hebben ontvangen per 1 mei 2023. 

Ook op een rappelschrijven is er niet gereageerd. De halsstarrige houding van de minister heeft er toe geleid dat het besluit is genomen per onmiddellijke ingang in actie te gaan. De bonden hebben hun besluit meegedeeld aan de directies van de ziekenhuizen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May