SLM passagiers uit Curaçao en Aruba sinds vrijdag gestrand
26 Aug, 18:09
foto
Gestrande passagiers uit Curaçao en Aruba. Sinds vrijdag hebben ze uren doorgebracht op de airport. De mensen hebben te horen gekregen dat de vlucht vandaag ook niet kan worden uitgevoerd.


Sinds vrijdag zijn passagiers van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) die van Curaçao en Aruba naar Suriname vervoerd moesten worden in grote onzekerheid. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de vlucht naar huis zal worden uitgevoerd. Ook mensen die vanuit Paramaribo naar Miami moeten, kregen van hun reisbureau te horen dat de vlucht niet doorgaat. Vanuit de SLM is de communicatie slecht.

De vlucht van Surinam Airways die gistermiddag uit Curaçao vertrok om 09.00u heeft een tussenstop gemaakt op Aruba omstreeks om 09.30u. Toen men terug moest vliegen van Aruba naar Suriname om 12.00u  bleek toen dat er een technisch probleem was waardoor de vlucht werd geannuleerd. De mensen die op Curaçao waren, zitten nu vast op Aruba.

De vlucht is pas tegen 16.00 u gecanceld. Al de tijd moesten ze wachten op de luchthaven. De passagiers zijn gisteravond in Mariot hotel ondergebracht en zijn vanmorgen om 06.00u plaatselijke tijd opgehaald met de bus en naar de luchthaven vervoerd. Passagiers klagen tegenover Starnieuws dat de informatie heel gebrekkig is. Ze voelen zich op de luchthaven gedumpt door de vliegmaatschappij.


De passagiers kregen te horen dat de vlucht om 13.00 u gaat vertrekken, dus moesten ze  om 10.00 u inchecken. Tegen 12.55u is er bekendgemaakt dat het niet meer lukt om 13.00u te vertrekken maar om 15.00u.  Het gaat om meer dan 100 passagiers, onder wie ook kleine kinderen. Een paar van hen slapen uitgeput gewoon op de vloer. Uiteindelijk hebben de mensen te horen gekregen dat vandaag de vlucht helemaal niet doorgaat. Ze worden teruggebracht naar het hotel. Enkele passagiers zijn bang dat ze hun aansluitende vlucht naar Nederland en Frans-Guyana zullen missen door deze situatie. Vanuit de SLM is er nog geen melding gemaakt over de misère die de passagiers ondergaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May