Stuurgroep zal ruim 20 projecten Suriname-India coördineren
25 Aug, 15:24
foto


De presidentiële stuurgroep ‘Programma’s en Projecten Suriname en India’ zal ruim twintig projecten die zowel uitgevoerd worden als in voorbereiding zijn coördineren. Het gaat om infrastructuur, onderwijs, landbouw, gezondheidszorg, defensie en IT-sector. Ook zullen de projecten landelijk verspreid zijn; van hoogland rijst in Pikin Slee en Gujaba tot sport- en landbouwfaciliteiten in Nieuw Nickerie, Lelydorp en Paramaribo.

De stuurgroep is donderdag ingesteld. Onder de aanwezigen waren diverse ministers, departementsdirecteuren, deskundigen en de Indiase ambassadeur in Suriname, Shankar Balachandran. De managementstructuur van deze stuurgroep, bestaat uit de clusterministers, voorgezeten door minister Albert Ramdin van BIBIS, een technisch coördinatieteam en leden van de diverse programma- en projectwerkgroepen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi gaf aan dat met zijn officieel bezoek aan India, eerder dit jaar en het recente staatsbezoek van de president Droupadi Murmu de historische banden met India versterkt zijn. Het staatshoofd hecht er belang aan dat de bilaterale projecten met India op een efficiënte manier worden uitgevoerd in het uitgestippelde tijdsbestek. Een van de projecten is het opzetten van een chemisch laboratorium op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Voorts zal een ‘center of excellence’ opgericht worden, en zal er moderne apparatuur en software aan de Meteorologische Dienst worden overhandigd. Sport, gemeenschap en veiligheidsprojecten zijn onderdeel van het geheel.

Deze presidentiële stuurgroep zal zich voornamelijk richten op het hernieuwen van eerder getekende kredietovereenkomsten en diverse schenkingen van India. Het aantrekken van investeringen is ook gesteld als doel. De stuurgroep zal een katalyserende rol vervullen in de verbreding en verdieping van de samenwerking tussen de twee landen. Daarmee gaat gepaard het behalen van tastbare en duurzame resultaten in de tweede helft, benadrukte president Santokhi.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May