Caribbean Airlines hervat activiteiten na stopzetting vluchten
25 Aug, 13:30
foto
Caribbean Airlines heeft zijn reguliere diensten hervat.


Het Trinidadaanse staatsbedrijf Caribbean Airlines heeft dinsdag bekendgemaakt dat zijn binnenlandse en internationale activiteiten weer volgens reguliere schema's verlopen. Deze aankondiging kwam na een onverwachte stop toen meer dan 60 vluchten werden geannuleerd vanwege 'het massaal ziek melden' van piloten op zondag.

De luchtvaartmaatschappij heeft nu herstelvluchten geïntegreerd naast haar reguliere activiteiten om ervoor te zorgen dat geen enkele passagier achterblijft. Namens Caribbean Airlines zijn chartervluchten ingesteld om te helpen bij dit proces.

Om getroffen passagiers op de hoogte te houden, voert de luchtvaartmaatschappij proactieve communicatie-inspanningen uit. Dit omvat onder meer contact opnemen via telefoongesprekken, e-mails en sms-meldingen om hen van bijgewerkte informatie te voorzien.

Juridische interventie bij vakbondsacties
Te midden van de chaos ondernam de Industriële Rechtbank van Trinidad en Tobago maandag actie. Zij vaardigden een gerechtelijk bevel uit ten gunste van de luchtvaartmaatschappij tegen de Trinidad and Tobago Airlines Pilots Association (TTALPA).

Het bevel beperkt de top van TTALPA en zijn vertegenwoordigers van het deelnemen aan of goedkeuren van enige vorm van vakbondsactie, met name gecoördineerd ziekteverlof, zoals gedefinieerd door de Industrial Relations Act.

Bovendien gaf de Rechtbank TTALPA de opdracht om de bij haar aangesloten werknemers bij Caribbean Airlines te instrueren hun ingeroosterde taken onmiddellijk te hervatten, met inachtneming van hun standaardwerkverplichtingen.

Problemen met luchtbruggen
Chief Secretary van het Tobago House of Assembly (THA), Farley Augustine, uitte zijn zorgen over de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij, met name de luchtbrug die Trinidad en Tobago met elkaar verbindt. Hij benadrukte dat de functionaliteit ervan nu zelfs nog inconsistenter is dan in het pre-Covid-19-tijdperk.

Augustinus gaf commentaar op de pilotenactie waarbij duizenden mensen strandden. Hij gaf aan dat de aanhoudende verzoeken van THA van het afgelopen jaar aan Caribbean Airlines om hun aantal vluchten te stabiliseren niet zijn beantwoord.

Hij vestigde de aandacht op het lopende jaar en uitte zijn frustratie over het feit dat inwoners in 2023 nog steeds worstelen met een dergelijke onvoorspelbaarheid bij het boeken van vluchten naar Tobago.

Hij bekritiseerde verder het monopolie van de luchtvaartmaatschappij op de luchtbrug en benadrukte de noodzaak om de luchtvaartindustrie in het land te diversifiëren. Hij stelde voor de markt open te stellen voor internationale luchtvaartmaatschappijen om beter tegemoet te komen aan inkomende en uitgaande reizigers.

Augustinus wees verder op de verplichting van Caribbean Airlines om prioriteit te geven aan de behoeften van het land, en wees op de rol van de belastingbetaler bij het consequent ondersteunen van de luchtvaartmaatschappij.

Zijn teleurstelling over de service van de luchtvaartmaatschappij was voelbaar, aangezien hij zei dat hij met 'weinig hoffelijkheid' werd behandeld.

In de nasleep van de recente verstoringen bood Augustinus zijn excuses aan aan alle getroffen passagiers.

Hij onderstreepte ook het belang van een vertegenwoordiging van THA in de raad van bestuur van Caribbean Airlines, waarbij hij de noodzaak van meer inclusiviteit in de besluitvorming benadrukte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May