Ori ontheft directeur Ormskirk en onderdirecteur Hoever
23 Aug, 14:00
foto
Minister Henry Ori deelt de staf en het personeel mee dat Gracia Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs is ontheven. De redenen van dit besluit zijn niet bekendgemaakt.


Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft twee directieleden bij het ministerie - beiden toppers van de Nationale Partij Suriname (NPS) uit hun functie ontheven. Het gaat om Gracia Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs, en Dorothy Hoever, onderdirecteur Technische Diensten. Waarom de twee functionarissen zijn ontheven, is nog niet duidelijk.

De directeur Algemeen Vormend Onderwijs, Sherida Zalman-Bergraaf, is belast met de waarneming van de functie van Ormskirk. Dit heeft minister Ori gisteren meegedeeld aan de staf en het personeel van het ministerie in een schrijven. Ormskirk is lid van de Adviesraad van de NPS.

Hoever die hoofdbestuurslid is, is net als Ormskirk per 22 augustus ontheven uit haar functie. Onderdirecteur Financieel Beheer, Arwind Moerlie, is belast met de waarneming van deze functie. Dit heeft de directeur Administratief en Technisch Beheer, Natasia Bennanon, in een circulaire bekendgemaakt. Ori had in De Nationale Assemblee meegedeeld dat er onderzoek wordt verricht naar onregelmatigheden met schoolvervoer. Hoever heeft hem in de media van repliek gediend.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May