HVB tevreden over reactie president
18 Aug, 16:54
foto


De Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) is bijzonder ingenomen met de weliswaar verlate actie van president Santokhi op de onbehoorlijke en onacceptabele intimidatie van minister Bronto Somohardjo ter gelegenheid van 133 jaar Javaanse Immigratie. Het is niet de eerste keer dat deze bewindsman de Javaanse bevolkingsgroep er met de haren bij sleept in zijn persoonlijke vete met de pers en andersdenkenden. 

Dat hij laatstelijk publiekelijk Radio 10 en de ware Tijd nog een gemene natrap gaf was buiten proporties en een aanslag op de persvrijheid. De partij heeft eveneens nota genomen van de daaropvolgende excuses van de minister en betreurt het echter dat deze niet vrijwillig bij hem is opgekomen, maar pas na de ernstige waarschuwing van de president. Het is verder op zijn plaats als deze excuses expliciet naar de twee bedoelde mediahuizen worden aangeboden.

De partij kijkt nog uit naar de officiële en slagvaardige reactie van de president op de bedreigende en intimiderende taal van vicepresident Ronnie Brunswijk op dezelfde openbare festiviteit. Opvallend is dat enkele dagen daarna de vicepresident zijn bedreigende uitlatingen zonder succes probeerde te bagatelliseren bij de pers. Het is onacceptabel en een bedreiging voor de rechtsstaat als politici bij hun volle verstand ongestraft dreigen met barbaars geweld tegen (delen van) de samenleving. In een fatsoenlijke democratie zouden deze uitglijpartijen zonder meer leiden tot het onvermijdelijke aftreden van deze bewindslieden.

De HVB wijst er ten slotte op dat dit soort incidenten die haast een trend worden de perspectieven voor morgen er nog somberder uit laten zien. Het is namelijk de politiek die verantwoordelijk wordt gehouden voor het voortschrijdend verval op moreel, sociaal en economisch gebied. De machtsstrijd verwordt nu tot een die alleen het negatieve naar boven haalt wat ons Surinaams volk niet verdient!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May