Cadeautjes voor geslaagden uit Para, Commewijne en Marowijne
18 Aug, 14:52
foto
Enkele best geslaagden van VOJ-scholen in Para, geflankeerd door MAS-directeur Michel Amafo (m), districtscommissaris van Para, Marlene Joden (in uniform), MAS-president-commissaris Stanley Betterson (l)en parlementariër Patrick Kensenhuis.(r) (Foto's: CDS)


De best geslaagde scholieren van het voj- en lbo-onderwijs uit het district Marowijne, zijn donderdag in de bloemetjes gezet. Woensdag waren het best geslaagden uit Para die op het districtscommissariaat te Onverwacht voor hun prestaties zijn beloond door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). Het betreft het MAS Excellence Award project ‘Striving for Excellence’, een programma om leerlingen te stimuleren tot het leveren van excellente prestaties.

Eerder zijn ook de best geslaagden van Commewijne gehuldigd, schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS). In Marowijne kregen leerlingen van de scholen VOJ Albina, Waaldijkschool 1 en LBO Barronschool onder meer laptops en een oorkonde cadeau. Tijdens deze plechtigheid waren de districtscommissaris van Marowijne Zuidwest, Olivia Dominie, inspecteur Henry Kia van het Korps Politie Suriname (KPS), jeugdraadslid van Marowijne, Derfynio Syllio Engéso, die ook geslaagd is van de Barronschool, aanwezig. 

Dominie prees de inzet van de studenten die ondanks moeilijke omstandigheden goede leerprestaties hebben geleverd. “Opgeven is helemaal geen optie. Zet je in en ga verder. Vraag naar hulp of ondersteuning wanneer je het niet meer voor elkaar kan krijgen, want met je diploma kan je veel meer doelen bereiken," waren zijn woorden.

Als onderdeel van het gebeuren hebben de leerlingen kunnen genieten van een vragenspel waarbij ze prijzen konden winnen. Engéso heeft bij die gelegenheid een dankwoord gericht tot de directeur van de MAS namens de directeur van de Barronschool die niet aanwezig kon zijn vanwege de herexamens.  Engéso is van mening dat het event een goed middel is om jongeren te stimuleren zich in te zetten voor de studie. De leerlingen hebben verder mogen genieten van muziek, een hapje en een drankje.

In Para ging het om de geslaagden van de studierichtingen A, B en C op mulo- en lbo-niveau van Mulo Onverdacht, Mulo Kanaan, Mulo Paranam, VOJ Onverwacht, VOJ Copieweg, LBO G.A. Kortschool, LBO Witsanti en de Giovanni Montinischool. De overall best geslaagden met de hoogste scores kregen een laptop en een oorkonde. MAS-directeur Michel Amafo, districtscommissaris van Para, Marlene Joden, parlementariër Patrick Kensenhuis en MAS-president-commissaris Stanley Betterson, waren aanwezig bij deze activiteit, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Amafo zei dat de MAS uitgaat van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Amafo gaf de geslaagden als boodschap mee om door te gaan met uitmuntend presteren. Zij moeten zich niet laten afleiden, maar een doel voor ogen hebben. “Uitmuntendheid kan je alleen bereiken als je doelgericht bezig bent”, aldus Betterson, die enkele geslaagden een vakantiejob bij de MAS aanbood.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May