Voor 2e NRA US$ half miljoen vrijgemaakt
18 Aug, 08:47
foto


Voor de tweede Nationale Risico Analyse (NRA) heeft de regering het internationaal opererend expertteam van Kroll AML Divisie gecontracteerd voor technische assistentie. Het ministerie van Financiën en Planning gaat ruim een half miljoen US-dollar beschikbaar stellen voor de uitvoering van de tweede NRA.

In de afgelopen dagen zijn in de media berichten verschenen die betrekking hadden op de stappen die Suriname dient te nemen in het treffen van maatregelen om ernstige gevolgen voor blacklisting te voorkomen. Tot die maatregelen behoren onder andere het tot stand brengen van wetgeving en de versterking van het functioneren van diensten en instituten in de rechtshandhavingsketen en op de gebieden van toezicht door de Centrale Bank van Suriname op de financiële instellingen, het toezicht door de Financial Intelligence Unit op de niet financiële dienstensector alsook het toezicht door de Gamingboard op de kansspelen.

Een even belangrijke actie betreft volgens de Anti Money Laundering Project Implementation Unit, de uitvoering van de tweede NRA om het dreigingsbeeld van money laundering en terrorisme financiering scherper te krijgen in verband met het uitvoeren van een samenhangend pakket van maatregelen om de dreigingen tegen te gaan. Het Kroll team is aangevangen met zijn werkzaamheden tezamen met een team van actoren uit de publieke sector en er zullen eveneens met actoren uit de private sector binnenkort sessies worden gehouden. Het rapport moet in het tweede kwartaal van volgend jaar worden uitgebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May