Geen duidelijkheid over laatste nippertje uitstel zitting CHof
15 Aug, 03:55
foto


Ruim twee uur voordat de openbare zitting van het Constitutioneel Hof (CHof) zou beginnen, werd in één zin meegedeeld dat "de zitting van 14 augustus 2023 is afgelast en zal worden gehouden op een nader te bepalen datum". Er is niks gezegd over de reden van het plotselinge uitstel. De advocaten van ex-minister Gillmore Hoefdraad, Murwin Dubois en Milton Castelen hadden een verzoekschrift ingediend om enkele wetsartikelen uit het Wetboek van Strafrecht te toetsen.

Het Openbaar Ministerie (OM) is van mening dat Hoefdraad geen gebruik mocht maken van het recht op hoger beroep omdat hij niet is verschenen voor het gerecht. De advocaten vinden dat hun cliënt beknot wordt om rechtsmiddelen in te zetten. Zij hebben aangevoerd dat het standpunt van het OM in strijd is met internationale verdragen en met de grondwet. Er is ook jurisprudentie in deze zaak.

De advocaten hebben aangevoerd dat hun cliënt vertegenwoordigd is ter terechtzitting. Daarom hebben zij zich een jaar geleden gewend tot het CHof. In principe moeten verzoekschriften binnen drie maanden worden behandeld, maar tot nu toe is er veel langer gedaan om te komen tot een uitspraak.

De indieners van het verzoekschrift willen weten wat de reden is van het op het laatste moment uitstellen van de uitspraak door het CHof.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May