Robinhood scoort handjevol en plaatst zich voor de finale
12 Aug, 00:57
Landskampioen Robinhood is tot nu toe ongeslagen in de Concacaf Caribbean Shield. Zondag speelt de club de finale in St.Kitts & Nevis tegen Golden Lion uit Martinique. (Foto: Facebookpagina Robinhood)

Landskampioen Robinhood heeft vrijdag de vierde wedstrijd van de Concacaf Caribbean Shield ook in winst omgezet. De club won met 5-0 van Metropolitan uit Puerto Rico in de semi finale wedstrijd en heeft zich daardoor geplaatst voor de finale die zondag 13 augustus gespeeld zal worden in St.Kitts & Nevis. Robinhood heeft tot nu toe alle wedstrijden in winst weten om te zetten.

Robinhood begon deze wedstrijd een beetje aftastend en gaande de wedstrijd nam de roodgroene formatie de wedstrijd over. Toen iedereen dacht dat de ploegen met een 0-0 stand de rust zouden ingaan, was het de topscoorder Shaquile Cairo die in de 41e minuut middels een assist van Jamilho Righters, het eerste doelpunt scoorde voor Robinhood, 1-0.

Twee minuten later kreeg Dimitrio Andro een droomkans, maar hij lobte de bal over het doel. Robinhood bleef druk zetten en het lukte Andro in de 45e minuut  een steekpass te controleren: opkijken, de doelman verschalken en de bal keihard in het doel te trappen, 2-0 voor Robinhood. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft had Robinhood de wedstrijd volledig overgenomen, de bal werd rond getikt en er werden dieptepasses gegeven, zo kreeg Jamilho Righters een pass, hij nam de bal mee in het strafschopgebied maar werd ten val gebracht en de arbiter floot voor penalty. De speler Carlos Da Silva werd belast met de penalty en hij maakte geen fout, hij kogelde de bal hoog in de touwen en bracht zo de stand op 3 – 0 in de 68e minuut.

Robinhood bleef het doel van de tegenstander opzoeken en dat werd beloond in de 72e minuut toen Cairo zijn 2e doelpunt voor de middag scoorde en de stand op 4-0 bracht voor Robinhood. In de 75e minuut maakte Cairo zijn hattrick compleet door doelpunt no 5 te scoren voor Robinhood en zijn derde van de dag te noteren.

Cairo is met zijn 8 doelpunten de topscoorder van het toernooi, op de tweede plaats is Daniel Jamesley van O&M met 6 doelpunten (reeds uitgeschakeld).