Tsang geeft Jhakry weerwoord
11 Aug, 17:03
foto
Assembleelid Stephen Tsang (NDP)


(Ingezonden)

Ik treed niet graag in polemiek over politieke meningen, maar wanneer een collega DNA-lid mijn naam noemt, in de titel nota bene, van haar ingezonden stuk vol ongefundeerde stellingen, dan zie ik het als een plicht om te trachten het lid uit het milieu van misleiding en napraterij van haar partijvoorzitter te halen.

Iedere regering maakt beloftes. De ene meer dan de andere en een regering wordt daarop steevast beoordeeld bij de verkiezingen. De NDP heeft nooit onder stoelen of banken geschoven, dat er fouten zijn gemaakt. Daar waar er frauduleuze handelingen zijn geconstateerd heeft de partij het zelf bij de PG gedeponeerd. Heel anders dan de presidentiële doofpotcommissies die we nu zien. Voor de fouten heeft het volk in 2020 zijn stem laten horen. Echter, als tweede grootste partij in DNA met 16 zetels, heeft de NDP de verkiezingen nimmer verloren. Laat dat duidelijk zijn. En dat heeft ze te danken aan het feit dat er naast fouten ook heel veel goede dingen zijn gerealiseerd voor het volk.

Lid Jhakry praat over de flyover, de treinverbinding, de 8 baans highway, 18.000 volkswoningen, etc. als zijnde niet nagekomen beloftes van de NDP. Deze projecten zijn meer dan beloftes, ze zijn onderdeel van een ontwikkelingsvisie van de NDP. En u kunt er donder op zeggen dat die projecten waren gerealiseerd, als we niet in een grondstoffencrisis terecht waren gekomen in 2015, waar de inkomsten van het land ineens zijn gekelderd. De prioriteiten moesten worden bijgesteld om uit de crisis te geraken en tegelijkertijd het sociaal contract met het volk na te leven. En dat is gelukt, op eigen kracht, ZONDER IMF. De positieve resultaten van groei en inflatie kunt u terugvinden in de rapporten van de Centrale Bank, IMF, de belastingdienst, etc. Alsook de bewijzen dat de Centrale Bank nooit is leeggeroofd en de kasreserve nimmer is gestolen. De fly overs zullen er komen, de treinen zullen rijden, de highways, bruggen en voedselschuur zullen komen, MAAR niet ten koste van het volk.

Desondanks er zijn volkswoningen, scholen, sportvelden, ziekenhuizen, etc. gebouwd. Er is gewerkt aan degelijke voorzieningen voor de volksgezondheid. De Bazokaart en de HAPS met Cubaanse artsen maakten de zorg betaalbaar en vooral beschikbaar voor een ieder. Er was een duidelijk plan voor onderwijs en criminaliteitsbestrijding. Er was geen sprake van polarisatie van de samenleving omdat er is geïnvesteerd in eenheid en nationalisme. Daarnaast zijn wegen, bermen en goten onderhouden. Het was niet perfect, maar het volk werd niet gestraft door ministers.

Lid Jhakry praat over 100+ leningen van de vorige regering. Bedoelt u dezelfde leningen die deze regering in haar eigen begroting heeft opgenomen als zijnde inkomsten? Leningen waarmee deze regering nog projecten kan uitvoeren. Leningen waar de president gretig gebruik van maakt om lintjes te gaan knippen. Opgeleverde projecten van de vorige regering worden zelfs opnieuw opgeleverd omwille van het lintjes knippen. Waar hebben we het over?

De leningen van Oppenheimer hebben gezorgd voor investeringen in olie en goud, waardoor de staat nu jaarlijks ruim 300 miljoen USD ontvangt via staatsolie. De Oppenheimer leningen hebben ervoor gezorgd dat de stuwdam is overgenomen waarmee de EBS tarieven niet hoger zijn dan dat ze nu al zijn. De Oppenheimer leningen die deze regering heeft geweigerd af te lossen, terwijl er wel geld was, waardoor we nu in grote problemen zijn gekomen met een nieuwe deal met de bondholders. Bedoelt u die leningen? Laat u beter informeren, lid Jhakry.

Eerst speculeerde uw partij dat de koers 50 zou zijn als de NDP aan de macht was. Nu maakt u er 100 van. Waarom niet gelijk 1000? Feit is, dat de NDP de Valutawet had ingesteld om de macht over de valuta terug te brengen naar de Centrale bank. Die wet is onder leiding van de huidige president op alle mogelijk manieren getorpedeerd. Wie houdt wie voor de gek?

Het gaat nu niet om de beloftes van de NDP. De NDP is niet meer aan de macht. Het volk kijkt naar de beloftes van u en uw voorzitter, waarvoor ze u regeermacht heeft gegeven. Beloftes waar een ieder het compleet tegenovergestelde heeft gezien, met uitzondering van Friends & Family. Ik laat het aan de lezer over als ze zich wel of niet misleid voelt door de beloftes van u en uw partijleiders.

Tenslotte, ik kan het lid Jhakry geruststellen dat ik niet aan geheugenverlies lijd. Weliswaar heb ik niet het spreekwoordelijk geheugen van een olifant, maar kennelijk heeft het geheugen de doorsnee olifant in Suriname in de steek gelaten.

ir. Stephen Tsang
Lid van De Nationale Assemblée.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May