Sanatan Dharm installeert een SDG-commissie
11 Aug, 20:48
foto
Van l-r: Reshma Khargoe, Sunaina Mohan, Romario Sahai, Nitin Jagbandhan,. Arjoen Gajadharsing (secretaris van het Hoofd Bestuur van de Sanatan Dharm), Seema Manbodh en Rachel Carpen.


(Aangeboden)

Om goed invulling te geven aan de 2030 Agenda voor de Sustainable Development Goals (SDG) heeft de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname als eerste religieuze organisatie de SDG-commissie officieel geïnstalleerd. De installatie vond donderdag plaats op het Hoofdkwartier Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname aan de Koningstraat.

Het streven van de SDG-commissie binnen de Shri Sanatan Dharm is om de duurzame ontwikkelingsdoelen binnen en buiten de organisatie te bevorderen en bewustzijn te creëren. Dit om een halt toe te roepen aan uitdagingen, zoals armoede, hongersnood, discriminatie, marginalisatie en ongelijkheid. De creativiteit, kennis en technologie van alle relevante actoren zullen worden gebruikt om de SDG's in elke context te bereiken. Alle 17 duurzame ontwikkelingsdoelen zijn even belangrijk en zullen binnen het religieuze kader worden gerealiseerd, waarbij diverse samenwerkingen en het sluiten van duurzame partnerschappen de boventoon voeren.

De SDG-commissie bestaat uit de volgende zes personen:
- Sunaina Mohan, BSc. - Chairperson
- Romario Sahai, BBA - Vice Chair
- Payal Sewradj - Secretary
- Seema Manbodh, MBA - Public Relations officer
- Rachel Carpen, BBA - Brand and Communications officer
- Drs. Reshma Khargoe - Advisor

Hindoeïsme is de op twee na grootste religie ter wereld en geniet de status van 's werelds oudste religie. Vanwege de grote verscheidenheid aan hindoeïstische tradities, vrijheid van geloof en praktijk zijn dat wel opvallende kenmerken van het hindoeïsme. Het waardesysteem van het hindoeïsme zit vol liefde voor de natuur. De aarde wordt gerespecteerd als ‘moedergodin’ en inzichten over zuiverheid van de vijf elementen - ruimte, lucht, vuur, water en aarde - om voorzichtig te zijn met moedergodin is 'dharma'.

De Sanatan Dharma Maha Sabha Suriname is opgericht op 01 december 1928, waarna de organisatie op 05 februari 1929 rechtspersoonlijkheid kreeg van de toenmalig gouverneur. Volgens statistieken van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) telt de organisatie in Suriname ongeveer 200.000 leden. De Voorzitter, de heer Nitin Jagbandhan, somde op dat Sanatan Dharm Maha Sabha beschikt over een kindertehuis, een jongeren opvangcentrum, televisiestation, begraafplaats en meer dan 45 mandirs. Kortom, de potentiële rol en impact van de Santan Dharma Maha Sabha Suriname om te werken aan duurzame ontwikkeling is immens.

Seema Manbodh, Public Relations officer
SDG-commissie van de Santan Dharma Maha Sabha Suriname
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May