IGS groots geopend; publiek laat het afweten
20 Oct 2011, 23:15

Het jaarlijks terugkerend sporttoernooi tussen Suriname, Guyana, Frans-Guyana (IGS), werd donderdagmiddag groots geopend in het André Kamperveen stadion. Minister van Sport en Jeugdzaken, Paul Abena verrichtte de opening. Wie het liet afweten, was het publiek, dat niet in grote getale is komen opdagen. De Militaire kapel zorgde voor wat extra sfeer in het stadion. Het geheel begon iets later dan gepland.

De IGS-meisjes voetbalselectie viel de eer te beurt om het toernooi te openen met de wedstrijd tegen de dames van Frans-Guyana. Suriname scoorde het eerst. Uit een mooie vrije trap wisten de oosterburen een doelpunt te maken. De rust ging in met 1-1.
Na de rust namen de Franse meisjes de wedstrijd over, binnen 10 minuten in de 2de helft was het 2-1. De Surinaamse ploeg kon nog een doelpunt forceren en de eindstand werd 2-2.

De U-20 jongensselectie zorgde in de tweede wedstrijd van de avond voor een opluchting. De jongensselectie van Guyana werd met 7-1 afgedroogd.

Het schema voor vrijdag ziet er als volgt uit.

Voetbal: André Kamperveen Stadion