Brunswijk: Er komt een rechtstreekse lijn met Afrika
11 Aug, 07:47
foto
Na zijn 'koningschap' heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, nog een doel voor ogen; president te worden. (Foto: René Gompers)


Op 10 oktober -Marrondag- zullen er Afrikaanse koningen aanwezig zijn bij de herdenking en viering. De aankondiging komt van ABOP-voorzitter, Ronnie Brunswijk. Volgens Brunswijk is er een rechtstreekse lijn naar het Afrikaans continent in de maak. De vicepresident heeft de mededelingen woensdag gedaan tijdens de viering van 133 jaar Javaanse Immigratie te Nieuw Amsterdam in Commewijne.

Hij heeft het in zijn toespraak gehad over zijn 'koningschap'. Op 8 juli werd Brunswijk door Afrikaanse koningen gekroond tot King of Afro Suriname Heritage. Hij merkt op dat hij vele functies heeft bekleed en het niet zal stoppen bij het koningschap. "Ete wan sani mi mus' tron," deelt hij mee. Hij benadrukt dat hij het doel zal bereiken, ongeacht wat er onderweg daar naartoe wordt opgeworpen. Brunswijk heeft zijn zinnen gezet op het presidentschap. Met het koningschap kan hij volgens hem al veel zaken gedaan krijgen.

"Men zegt dat mijn koningschap geen waarde heeft, maar voor mijn mensen heeft het wel waarde," merkt Brunswijk op. "Op 10 oktober breng ik koningen uit Afrika naar Suriname. Ik open een lijn tussen Suriname en Afrika. We openen een diasporalijn en daarna zullen we rechtstreeks naar Afrikaanse landen kunnen gaan. Ik open het, dat is het eerste wat ik doe als koning. Rechtstreekse lijn from Afrika to Suriname!"

Brunswijk heeft benadrukt dat de vriendschap tussen hem en Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), zeer hecht is. Zo hecht dat kandidaten uit beide partijen op een verkiezingslijst zullen staan "ongeacht welk kiessysteem er zal zijn."

Brunswijk heeft de 'wongjowo' opgegeroepen om Somohardjo en de PL te ondersteunen. Om de ondersteuning van ABOP aan PL te demonstreren, heeft de ABOP-voorzitter twee auto's gedoneerd aan de loterij van PL. De winnaars mogen vandaag naar Yokohama om hun prijzen op te halen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May