A20 wil dat elke stem meetelt
08 Aug, 10:42
foto


De politieke partij A20 blijft erbij dat landelijke evenredigheid de enige weg is. Dit is kenbaar gemaakt aan De Nationale Assemblee. A20 was samen met andere politieke en maatschappelijke organisaties maandag aanwezig tijdens een bespreking over de vijf wetsvoorstellen die gaan over de wijziging van de Kiesregeling.

De partij heeft gedetailleerd uitgelegd waarom gekozen is voor het landelijke evenredigheidsstelsel en waarom dit de enige weg vooruit is. Enkele van deze zaken op basis van de  algemene heersende overtuigingen zijn:
A. Het verzekert een rechtvaardiger systeem waarbij elke stem meetelt.
B. Het verruimt de scope van zowel de kiezer als de verkozene naar een nationaal niveau i.p.v. een eng districtenniveau.
C. Het is goedkoper zowel voor politieke partijen alsook het land.
D. Het is een transparanter systeem.
E. De uitvoerende macht heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport beschikbaar met de districtscommissarissen die bij wet zijn aangesteld als vertegenwoordigers van de regering om positief beleid te laten doorwerken op districtsniveau.
F. Het werkt corruptieve handelingen zoals bekend is in de kleinere districten, meteen weg.
G. Het voldoet geheel aan de eis van het Constitutioneel Hof.
H. Het is uitvoerbaar en de wil van het volk komt beter tot uiting.

Over het voorstel tot instelling  van een onafhankelijke verkiezingsautoriteit is de partij van mening dat met een correcte invoering, dit orgaan het democratisch gehalte van de verkiezingen alleen maar kan verhogen.

A20 ziet graag dat het verbod op pre-electorale samenwerking van politieke partijen wordt teruggedraaid. Dit verbod heeft voor meer verdeeldheid gezorgd tussen de bevolkingsgroepen onderling.

A20 kan pas spreken van een overwinning wanneer deze veranderingen ook resulteren in een betere en rechtvaardige staat. Dit is slechts de eerste stap van velen die nog moeten komen om ons daadwerkelijk te brengen naar grote hoogte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May