Pakistaanse passagierstrein ontspoort: 30 doden
06 Aug, 16:52
foto
Paramilitaire rangers en vrijwilligers inspecteren de rijtuigen op de plaats van het ongeval na de ontsporing van een passagierstrein in Nawabshah, Pakistan. (Foto: AFP)


Bij een ontsporing van een trein in Zuid-Pakistan zijn zeker 30 doden en 100 gewonden gevallen, heeft een politiewoordvoerder bevestigd. Verschillende rijtuigen van de Hazara Express zijn gekanteld in de buurt van het treinstation van Sahara in Nawabshah, ongeveer 275 km van de grootste stad Karachi.

Gewonde passagiers werden overgebracht naar nabijgelegen ziekenhuizen. Reddingsteams proberen mensen uit het verwrongen wrak te bevrijden.

Ongevallen op het verouderde spoorwegsysteem van Pakistan zijn niet ongewoon.

Spoorwegminister Saad Rafiq zei dat uit de eerste onderzoeken bleek dat de trein met normale snelheid reed en dat ze probeerden vast te stellen wat de oorzaak was van de ontsporing.

Een woordvoerder van de spoorwegen in Karachi zei dat minstens acht rijtuigen van de baan raakten. Sommige mensen zaten nog steeds vast in een treinwagon, aldus de lokale omroep Geo.

"We weten niet wat er is gebeurd, we zaten gewoon binnen", zei een versufte vrouw die uit een wagon werd gered, terwijl anderen per ambulance werden afgevoerd.

Er is een noodtoestand uitgeroepen in de belangrijkste ziekenhuizen in Nawabshah en aangrenzende districten van Sindh.

Op video's die op sociale media zijn geplaatst, is te zien dat tientallen mensen op de plaats van het ongeval zijn, terwijl enkele passagiers uit de gekantelde wagons klimmen.

Treindiensten naar de binnenwijken van Sindh zijn opgeschort.

Minister van Informatie van Sindh, Sharjeel Memon, vertelde BBC News dat de topprioriteit van de regering was "het reddingswerk, waarop we ons volledig concentreren".

In 2021 botsten twee treinen in de provincie Sindh op elkaar, waarbij minstens 40 mensen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.

Volgens lokale media kwamen tussen 2013 en 2019 150 mensen om het leven bij dergelijke incidenten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May