India schenkt 10 containers medicijnen aan Suriname
06 Aug, 20:49
foto
President Chan Santokhi deelt mee dat er 10 containers met medicijnen uit India de komende week aankomen in Suriname. (Foto: CDS)


De komende week zal Suriname 10 containers met medicijnen in ontvangst nemen. Het gaat om een schenking van de republiek India. President Chan Santokhi deed deze melding in Nickerie zaterdag tijdens de uitreikingsplechtigheid van grondpapieren. De schenking moet volgens het staatshoofd ervoor zorgen dat er voldoende medicijnen beschikbaar zullen zijn voor de komende jaren.    

“Iedereen moet dan gratis medicijnen krijgen. Het zijn medicijnen die allemaal voorkomen in de klapper van Suriname. We kunnen 2 a 3 jaren ermee”, deelde het staatshoofd mee. Hij gaf verder aan dat er in Suriname een medicijnenfabriek opgezet zal worden. De overeenkomst hierover is intussen getekend met een Indiaas bedrijf, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het is de bedoeling dat er constant medicijnen geproduceerd zal worden om in de lokale behoefte te voorzien, maar ook voor de export. “Alle medicijnen van het BGVS zullen 30% goedkoper zijn als we met dat bedrijf gaan samenwerken”, benadrukte Santokhi.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May