Benzineprijs over de magische grens van SRD 45 per liter
02 Aug, 00:00
foto


Een liter gasoline bij de pomp heeft opnieuw een magische grens bereikt. Bij GOw2 én SOL moet vanaf nu meer dan SRD 45 worden neergeteld. GOw2 moest benzine importeren omdat de raffinaderij opnieuw opgestart moest worden na een technisch probleem. Starnieuws verneemt dat hierdoor benzine moest worden ingevoerd om aan de vraag te kunnen voldoen.

Bij SOL is de prijs voor een liter unleaded SRD 45.13, terwijl voor V-Power SRD 45.86 moet worden neergeteld. Voor diesel moet SRD 40.59 worden betaald. Bij GOw2 is een liter gasoline SRD 45.08. De dieselprijs is ongewijzigd en bedraagt SRD 39.49. Beide oliemaatschappijen hebben hun retailers meegedeeld dat de prijzen per 00 uur aangepast dienen te worden.

De internationale prijs van olie is vrij hoog. Omdat Staatsolie een issue heeft met de raffinaderij, was er enkele dagen geen productie. De maatschappij was genoodzaakt benzine te importeren. GOw2 is slechts 5 cent per liter onder de prijs van concurrent SOL.

Naar verluidt zal de raffinaderij van Staatsolie eind van de week weer op volle sterkte benzine produceren, waardoor de maatschappij niet meer hoeft te importeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May