Personeel MCP zegt vertrouwen op in waarnemend directeur
01 Aug, 10:40
foto
Het Wakay-pompgemaal in Nickerie.


Het personeel van OWMCP heeft het vertrouwen in waarnemend directeur Sanjay Triloki opgezegd. Volgens de vakbond binnen het bedrijf, communiceert Triloki nauwelijks met het personeel en de bond. Hij heeft volgens de bond een grote puinhoop gemaakt binnen de organisatie.

Triloki zit nu al langer dan een jaar aan in de functie van waarnemend directeur OWMCP. Hij werd belast met de functie nadat de vorige directeur plotseling met ontslag ging. De waarneming van Triloki zou niet langer dan zes maanden duren, zegt Dayanand Dwarka die de bond binnen de organisatie leidt.

In een brief aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) waaronder MCP valt, zegt de vakbond dat het personeel totaal is gedemotiveerd. Triloki zou een family and friends beleid binnen de organisatie voeren. Voor de vakbond is de maat vol en is het personeel het gezag en vertrouwen in de waarnemend directeur volledig kwijt.

Al vanaf het begin had de vakbond aangegeven dat hij geen voorstander was Triloki als waarnemend directeur. "Hij zou de meest elementaire competenties en kwaliteiten missen om verantwoord leiding te even aan OWMCP." Dwarka zegt dat gezien de cruciale rol die OWMCP vervult in de rijstsector en de complexiteit hiervan met betrekking tot waterbeheermanagement, en de hoogstaande technische kwaliteiten die nodig zijn voor een goed en verantwoord beheer van het pompgemaal te Wakay, er sinds het bestaan van OWMCP hoge eisen zijn gesteld aan de invulling van de functie van de directeur.

Minister Emanuel heeft nog niet gereageerd op de brief van de vakbond waarin om vervanging van de waarnemend directeur wordt gevraagd. De brief is op 25 juli gestuurd naar de bewindsvrouw. Aangezien het personeel van OWMCP het wachten en de handelingen van de waarnemend directeur beu is, heeft het het vertrouwen opgezegd in Triloki.

Aan de minister was gevraagd om Triloki "zo spoedig mogelijk doch voor het einde van deze maand (juli...red), te ontheffen uit zijn functie en iemand anders te belasten met de waarneming van deze functie."

Het liefst ziet de vakbond dat er binnen afzienbare tijd permanent wordt voorzien in deze functie door iemand die berekend is voor de taken en verantwoordelijkheden van dit Instituut.

Als zodanig aanvaarden medewerkers van OWMCP vanaf vandaag geen opdrachten meer van de waarnemend directeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May