Slachtoffer mensenhandel terug in zijn land
31 Jul, 20:50
foto


M.M. (30) die het slachtoffer was geworden van mensenhandel is veilig teruggekeerd naar India, zijn geboorteland. Medewerkers van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) hebben hem op donderdag begeleid naar de Johan Adolf Pengelluchthaven voor zijn terugreis.

De politie kreeg op 11 juli informatie dat een man hulp nodig had. Op het adres werd M.M. aangetroffen. Uit zijn relaas bleek dat hij in juni dit jaar in Suriname aankwam. Er was met een ondernemer overeengekomen dat hij als administratieve kracht zou worden aangesteld op diens kantoor.

In Suriname kreeg de man andere werkzaamheden die hem niet bevielen. Aanvankelijk zou hij drie maanden in Suriname blijven, maar M.M. besloot om zijn vertrekdatum te vervroegen. Toen hij op 9 juli op vertrek stond, pakte zijn werkgever zijn paspoort van hem af.

De ondernemer vond dat M.M. hard moest werken om hem US$ 6.000 terug te betalen. Hij sloot ook de koffer van de Indiër op in een ruimte, waardoor M.M. zijn vlucht naar India heeft gemist.

Het slachtoffer heeft de politie voorgehouden dat hij op verschillende manieren hulp heeft gezocht om uit zijn situatie te geraken.  Nadat hij door de politie was bevrijd, werd hij in een opvanghuis geplaatst.

P.P, de werkgever van de man, heeft zich vrijdag aangemeld bij de politie. Hij is voorgeleid en aangehouden. M.M. is herenigd met zijn familie in India.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May