Intentieverklaring voor verbeteren kwaliteit dienstverlening MMC
25 Jul, 07:28
foto
De intentieverklaring tussen Volksgezondheid, TMS Global NV en het MMC moet de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren. Het gaat om een public private partnership. (Foto: CDS)


TMS Global NV, fabrikant van medische hulpmiddelen zal het Mungra Medisch Centrum (MMC) van geneesmiddelen voorzien om de kwaliteit van de gezondheidszorg die wordt aangeboden, te verbeteren. Het ministerie van Volksgezondheid, MMC en TMS Global hebben een intentieverklaring getekend. Het gaat om een public private partnership dat is bezegeld in het gebouw van het Suriname Investment & Trade Agency (SITA).

De intentieverklaring is getekend door de directeurs Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid, Bharat Tewarie van TMS Global en directeur Shaïsta Abdul van MMC, meldt de Communicatiedienst Suriname. Abdul vindt dat deze samenwerking het tekort aan medicijnen kan verhelpen. “Het Mungra Medisch Centrum is het enige ziekenhuis in het westen van Suriname. We verlenen diensten aan een populatie van zeker 40.000 personen vanaf Coronie, Wageningen, Wayambo, Cabalebo en Nickerie. Er is een drastisch tekort aan medicijnen, en we hopen dat het met deze deal op kort termijn anders zal zijn”, benadrukte Abdul.

Volgens directeur Tewarie van TMS Global is deze samenwerking ook van belang om kennis en kunde te delen tussen de 3 partners. “De investering in het MMC moet ervoor zorgen dat er te allen tijde essentiële geneesmiddelen in de apotheken beschikbaar zijn. Medicijnen die hoogwaardig en betaalbaar zijn”, stelt Tewarie. TMS Global zal de medicijnen via het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname, beschikbaar stellen voor het MMC.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May