Somohardjo: Maroef heeft zich niet gehouden aan afspraak
23 Jul, 10:45
foto
De zanger Maroef Amatstam heeft het lied 'Lobi Sranan' niet kunnen uitzingen op het Onafhankelijkheidsplein tijdens de viering van Javaans Nieuwjaar. Hij is tijdens het optreden gestopt.


Vóór zijn optreden op het podium vrijdagavond tijdens het Javaans Nieuwjaar, heeft artiest Maroef Amatstam met minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken afgesproken dat hij een gemodificeerde versie zou zingen van Libi kon tranga now. Toen hij het lied in de oorspronkelijke versie zong, is hem gevraagd om te stoppen.

Minister Somohardjo antwoordt op de vraag van Starnieuws waarom hij de artiest heeft gecensureerd, dat Maroef zich niet heeft gehouden aan de afspraak. Hij had vooraf aangegeven dat hij 'Lobi Sranan' zou zingen. Toen is afgesproken dat hij zou zingen a libi kon tranga now, un sabi suma mik en tranga. "Toen ik zag dat hij dat niet deed, heb ik hem gevraagd om te stoppen want afspraak is afspraak en ik wil niet dat op mijn podium een verkeerd beeld wordt gecreëerd. Nu is het leven inderdaad hard, maar breng het voor me in context", zegt de bewindsman.

Het publiek heeft gezien dat een vrouw naar Amatstam toeliep en hem iets influisterde in het oor. Toen heeft hij besloten te stoppen met zingen en heeft nadat hij het publiek gegroet had, het podium verlaten. De beelden waren ook live te zien. Hij heeft een groot deel van het lied wel gezongen in de oorspronkelijke versie voordat hij werd gestopt. Amatstam deelde ook mee voordat hij zong. "Mi wan singi a poki disi, maar ik mag het niet doen. Minister ik doe het nummer, het is niet politiek wise... Mi o singi poku disi".


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May