Amoksi gaat in op vragen veiligheid scholen en land
21 Jul, 06:48
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aan het woord in De Nationale Assemblee.


Over de veiligheid in het algemeen en op scholen hebben verschillende Assembleeleden indringende vragen gesteld aan de regering donderdag tijdens het 'vragenuurtje'. Er was ook veel kritiek op dat de regering slechts met vier ministers aanwezig was. Aanvankelijk wilden de ministers helemaal niet ingaan op de vragen, maar VHP-fractieleider Asis Gajadien stond er op dat de meest prangende vragen werden beantwoord. Behalve minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, kwam ook zijn collega Kenneth Amoksi van Justitie en Politie summier aan het woord. De rest van de tientallen vragen wordt komende week donderdag beantwoord.

Amoksi deelde mee dat wat de scholen betreft, het niet alleen een veiligheidsvraagstuk is. De problemen liggen veel dieper. De komende periode zal er veel overleg gevoerd worden met Onderwijs, directeuren van VOJ en VOS. Ook met ouderverenigingen moet er om de tafel worden gezeten. Scholieren komen naar school met verboden spullen in hun tassen. De minister vraagt zich af of ze wel van huis komen. Veel ouders schijnen geen controle te hebben op wat hun kinderen naar school brengen. Al de spullen die in beslag zijn genomen, zijn uitgestald op de Jongereninformatiebeurs die deze week is gehouden. De buurtmanagers zijn bezig met de scholen. Ook de Bikers zullen landelijk ingezet worden.

Wat de algemene veiligheid betreft, merkte Amoksi op dat middelenvoorziening een issue is. Sinds vorig jaar april zijn er middelen vrijgemaakt voor de aanschaf van onder andere voertuigen. Op schema stond de aanschaf van 20 dienstvoertuigen voor de politie. Door de koersontwikkeling kunnen nu slechts 17 dienstvoertuigen voor de politie worden aangeschaft. Onlangs zijn vier voertuigen geleverd. Deze zijn gegaan naar de regio's Paramaribo, Oost, Midden en West. De middelenvoorziening loopt achter. De minister beloofde de volgende week cijfers en meer informatie te verstrekken.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May