DNA benoemt 1 commissie wijziging Kiesregeling en grondwet
19 Jul, 04:53
foto
Asis Gajadien, voorzitter van commissie van rapporteurs wijziging Kiesregeling en grondwet.


De Nationale Assemblee heeft dinsdag tijdens de huishoudelijke vergadering één commissie benoemd voor vijf initiatiefwetten die te maken hebben met de wijziging van de Kiesregeling en de grondwet. De commissie die uit negen leden bestaat, wordt geleid door VHP-fractieleider Asis Gajadien. Starnieuws verneemt dat de commissie maandag reeds bijeenkomt om zich over de wetswijziging te buigen.

De commissie bestaat verder uit: Rabin Parmessar (NDP), Obed Kanape (ABOP/PL), Gregory Rusland (NPS), Ronny Asabina (BEP), Melvin Bouva (NDP), Cheryl Dijksteel (VHP), Miquella Huur (ABOP/PL) en Mahinder Jogi (VHP). Zij zullen zich buigen over alle initiatiefvoorstellen die zijn aangeboden.

De eerste initiatiefwet is ingediend op 4 juli door Stephen Tsang, Jennifer Vreedzaam, Remi Tarnadi, Ebu Jones (allen van de NDP) en Edward Belfort (ABOP/PL). Op 7 juli zijn twee initiatiefwetten ingediend door Dew Sharman en Cedric van Samson van de VHP. Het gaat om de wijziging van de Kiesregeling en grondwet. Edgar Sampie en Evert Karto van ABOP/PL-fractie hebben eveneens voorstellen gedaan voor wijziging van de Kiesregeling en grondwet. Voor de wijziging van deze twee wetten, is een gekwalificeerde meerderheid nodig van 34 (twee derde)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May